Inglipesa (Valguse Foorum)

Elamine => Söömine => Postitus alustatud kasutaja: Vikerkaarevärvi Pallike järgi märts 15, 2011, 09:37:10

Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi märts 15, 2011, 09:37:10
Söömine on meie kõigi igapäevane ja elusolemiseks vajalik tegevus. Kui Sul on retsepte, mis Sind rõõmsaks teevad, viivad keele alla ja panevad pereliikmete silmad särama, siis soovi korral palun jaga neid ka meiega. Head isu :D!

 (aitahhkalli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : E`meare järgi märts 15, 2011, 12:06:16
Oi kui hea teema (tubli)
Meie pere suureks lemmikuks on mee-sinepimarinaadis kana.
Mõned kanakintsud ,lisad maitsejärgi soola ja pipart.
Siis mett nii 1 teelusikatäis ja sinepit.
Lased seista nii paar tunnikest ja siis ahju . ({)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 15, 2011, 15:49:46
Oh mis tore teema :) Kuna armastan väga küpsetada,siis tahaksin teiega jagada parimate kaerahelbeküpsiste retsepti mille olen leidnud :)

Shokolaadi-jõhvika küpsised :)
140 gr jahu (6 kuhjaga spl)
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
75 gr jämedaid röstitud kaerahelbeid (7 spl)
125 gr võid
1/2 kl suhkrut (4 spl)
1 muna
100 gr kuivatatud jõhvikaid
50 gr metsapähkleid
100 gr shokolaadi
Sega jahu,küpsetuspulber,sool,vanillisuhkur ja kaerahelbed.Vahusta toasoe või suhkruga.Lisa muna ja jahusegu.Lõpuks sega juurde jõhvikad,pähklid ja tükeldatud shokolaad.Vormi pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.Küpseta 180-kraadises ahjus kuldpruuniks.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 15, 2011, 18:15:28
Ja veel muffiniretsept varsti saabuvaks rabarberi hooajaks  :D

Maailma parimad rabarbrimuffinid



2 muna
1.5 dl suhkrut
2.5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
150 g paksemat hapukoort
50 g ehk 0.5 dl sulatatud võid
300 kuni 400 g tükeldatud rabarbrit


Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga kohevaks.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained.
Viimasena lisa rabarbritükid.
Jaota tainas paberist muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Soovi korral puista peale kaneeli ja demerara-suhkrut.
Küpseta 225kraadises ahjus umbes 15 minutit*.
Jahtunud muffinitele puista tuhksuhkrut.


* Meie elektriahjus küpsevad muffinid 225-kraadi juures 15-20 minutit. Ent ahjud on erinevad ja paljud "luiskavad" kraadide osas - võib-olla läheb muffinite küpsetamiseks aega veidi rohkem.

Tõesti ühed parimad muffinid mis teinud olen.Õhulised,mahlased ja oi kui maitsvad.Paljud kurtsid,et paber ei tule hästi lahti.Pintseldasin vormid kergelt õliga üle ja polnud probleemi.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Emmaliisa järgi märts 15, 2011, 19:19:23
Oi need viimased retseptid tunduvad küll maitsvad, nii kahju, et mul praeguses kodus ei ole ahju :(
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 15, 2011, 19:29:42
Aga siis,kulla Emmaliisa,on Sul võimalus proovida näiteks õhulisi kohupiimapannkooke :)

250gr kohupiima
4spl nisujahu
3 muna
3spl sulatatud võid
0,5tl soola
suhkrut nii palju kui endale meeldib
1tl vaniljesuhkrut
1spl hapukoort
noaotsatäis küpsetuspulbrit
Kes soovib võib lisada veel banaani või riivitud õuna

   Sega kohupiim jahuga, lisa muna, või, sool, suhkur ja kõik ülejäänud ained.Küpseta õhulised pannkoogid nõrgal kuumusel.

E'meare...Sinu mee-sinepimarinaadis kana proovin juba sel nädalavahetusel :) Tundub ahvatlev :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : ruthreimaa järgi märts 16, 2011, 10:17:20
Muriel ,sinu õhulisi pannkooke :-* soovin ma küll järele teha ,ainult veel ei tea kuna,aitäh.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Adriana järgi märts 16, 2011, 10:53:09
 (aitahhkalli) (aitahhkalli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Malviina järgi märts 16, 2011, 13:13:49
Minu suur lemmik on šokolaad, seega midagi sellest vallast: imeline ja õhuline kook:

ŠOKOLAADI - PEEDIKOOK
 
•   250 g šokolaadi (vähemalt 50% kakaosisaldusega, näiteks Bitter)
•   3 suurt muna
•   200 g suhkrut
•   100 ml päevalilleõli
•   1 tl vanilje-ekstrakti
•   150 g nisujahu
•   1 tl soodat
•   1 tl küpsetuspulbrit
•   50 g jahvatatud mandleid
•   250 g värsket peeti
Glasuur:
•   100g tumedat šokolaadi (näiteks Bitter)
•   75 g tuhksuhkrut
•   75 g hapukoort

Määri 24 cm diameetriga rõngasvorm võiga ja puista üle jahuga. Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil. Lase pisut jahtuda. Munad, suhkur ja õli vahusta miksriga kreemjaks. Lisa vanilje-ekstrakt ja sõelu hulka küpsetuspulbri ja soodaga segatud jahu ning jahvatud mandlid.
Koori ja riivi peet peene riiviga. Lisa munavahule sulatatud šokolaad ja riivitud peet. Sega ühtlaseks ja vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures, ahju keskosas umbes 50 min. Glasuuri jaoks sulata šokolaad, sega hulka toasoe hapukoor ja tuhksuhkur ning määri segu jahtunud koogile.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 16, 2011, 13:56:32
Ma ka tõeline shokohoolik :D Olen seda peediga koogi retsepti ennegi piilunud,aga katsetada pole julgenud :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Malviina järgi märts 16, 2011, 16:11:35
Kallis Muriel, siis sa lausa pead seda tegema, mahlasemat šokolaadikooki annab otsida  :P
Muidugi väga hea on ka eelmisel aastal ringi liikuv Evelin Ilvese suvikõrvitsa-šokolaadikook, mida olen ka mitu korda teinud ja kõik kiidavad.  :-*
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 16, 2011, 16:29:20
Malviina ära aja siin shokolaadikoogi isu peale  ;D   ({) Ise tegin täna jälle neid kohupiimapannkooke.... :P
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Malviina järgi märts 16, 2011, 16:43:15
See ajab mulle küll sellise suve igatsuse peale....
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 16, 2011, 16:53:05
Selline "maal vanaema juures"meelelolu eks :D
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi märts 16, 2011, 17:05:49
Oehh...ajate siin pannkoogi- ja suveigatsuse peale :D. Muriel, Sa oskad toitu nii kaunilt serveerida ja Sinu pannkookide maitse on ka kindlasti taevalik  (aitahhkalli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 16, 2011, 17:30:50
Aitäh Pallike :) Kutsuks Su maiustama,aga vahemaad on natuke pikad :D Koogid said tõesti maitsvad ja seda,et toit peab laual kenasti serveeritud olema õpetas mulle juba lapsena isa :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Adriana järgi märts 16, 2011, 17:44:58
Muriel,  (aitahhkalli), võrratu ja suveigatsus tuleb tõesti peale, no kaugel ta enam on  :D
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi märts 16, 2011, 17:48:24
Muriel, ma sõin juba silmadega...mmmm...loodan, et kõike ära ei söönud (A).
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : ruthreimaa järgi märts 16, 2011, 21:18:17
Ausalt väga isuäratavad,aitäh!
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Emmaliisa järgi märts 16, 2011, 21:19:31
Peab ka ikka järgi proovima, see pilt on nii isuäratav!   :P
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 16, 2011, 21:47:39
Loomulikult proovige....usun te ei kahetse  :D
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : niux järgi märts 17, 2011, 00:14:32
Muriel, mitu korda ühe päeva jooksul võid sa mind nii isu äratavate pannkookidega kiusata :D.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Päikesepoiss järgi märts 17, 2011, 08:26:16
Tuli mõte, et kellel digifotokas, see võiks oma meistriteostest pilti ka teha ja retsepti kohale panna :D
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi märts 17, 2011, 08:59:19
Kui head mõtted siin! Niimoodi loome Pesakese kokaraamatut :D (aitahhkalli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : vaikus järgi märts 17, 2011, 12:53:16
Sealiha kaelakarbonaad (pekk nagu läbi pikitud). Lõika parajad lõigud ja haamerda veidike. Pane pannile ja raputa peale maitseained. Need võid eelnevalt segada väikses tassis(peenestatud küüslauk,sidrunipipar,paprikapulber,soola,tüümiani).
Nüüd valad pannile (kõrge äärega pannile) natike vett (vähem kui veerand liha kõrgusele).Kata fooliumiga.
Hoia ahjus 30 minutit. Kui liha on natike pehme siis foolium ära võtta ja hoida veel 5-8 min. Samal ajal puhasta šampinjonid ,lõika sektoriteks ja prae pannil koos suure sibula viiludega mitte väga pruuniks.Nüüd kui liha on natike pruuniks praadinud laota lihale seened ja sibul. Ahju tagasi 5-8 minutiks,kuni ka seened on kuldseks tõmmanud . Siis ahjust välja ja juustulõigud või riivjuust peale. Ahju tagasi,kuni juust on ära sulanud.Ahjust välja ja vala sinna peale majonees. Ahju tagasi kuni majonees on kuldpruun.
Head isu! ;)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : delfiin järgi märts 18, 2011, 00:27:09
Tüdrukud, tüdrukud... kell on 00.25  loen Teie imelisi hõrgutavaid retsepte.. suu jookseb vett...kõht läks nii nii tühjaks...peale selle tunnen ka kõikide nende toitude sooje mõnusaid lõhnu...  :-*

       

                 (grupikalli)                                         (grupikalli)                                   (grupikalli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : rameira järgi märts 21, 2011, 19:41:03
Kirjutan teile siia ühe leivaretsepti, kus ei pea olema ei juuretist ega ka pärmi.Nimelt on see kapsaleib, ehk mille sees käib kapsas.

100 g täistera rukkijahu
0,5 tassi segamini rukki-ja nisukliisid ning odrahelbeid
1 tl koriandrit
2 tl kaneeli (aitab neutraliseerida kapsa spetsiifilist maitset ja lõhna)
1 tl kardemoni
2 peotäit riivitut kapsast
1 ülipeeneks riivitud porgand (suhkru asemel)
väike peotäis päevalilleseemneid
3 spl riisiõli
1,5 tl meresoola

Sega ja sõtku taigen valmis.Ahi kuumuta 200 kraadile.Määri käed õliga kokku ja tee madalakujuga päts.Soovitan madalama teha, siis kõpseb krõbedam.Küpseta ahjus 50 minutit.Ahjust välja tõstnult hoia leiba rätiku all nii 10-15 minutit.
Meie koos mehega võime lõpmatuseni seda leiba süüa.Eriti maitsev on see külma borshisupi kõrvale, mida tehakse tooretest riivitud peetidest, porgandist, purustatud apelsinidest,maitseainetest, toorest riivitud kapsast, tükeldatud porganditest.Need kaks kokku -  see kapsaleib ja see külm toorsupp on oivaline kooslus!Teen juba kolm kuud seda sööki igal nädalal.Kes on supist huvitatud, andku teada, võin ka selle retsepti anda.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Adriana järgi märts 21, 2011, 19:59:04
 (aitahhkalli) ({)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 21, 2011, 21:23:01
See leib tundub küll huvitav :) Ja supi retsepti sooviks nüüd ka juba :D  (aitahhkalli)  (tubli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Päikesepoiss järgi märts 22, 2011, 09:47:16
Ma küll ei tea täpset retsepti aga minu ema teeb suvel nõgese-riisi-kartuli-muna suppi, superhea minuaerust! :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 22, 2011, 10:43:34
Kaledon uuri palun ema käest retsept välja :D
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : rameira järgi märts 22, 2011, 20:12:47
Siin see külm borsh on:
 
Kogus on suur, igaüks võib vähendada vastavalt oma vajadustele neid mõõtusid.Kahele inimesele soovitan võtta vaid kolmandik antud retseptist.See on toortoit!

1.samm:
           2tassi vett
           3 toorest punapeeti
           1 väike ingveri juur
           1-2 küüslauguküünt
           peotäis rohelist
Blenderdada ja valada suurde kaussi.
 
2.samm:
           2tassi vett
           2 porgandit
           2 sellerivart
           2 spl õunaäädikat
           3 apelsini
           1 spl mett
             meresoola
Blenderdada u.30 sek. ja valada eelmise segu juurde.Segada kokku.
 
3.samm:
           Ribasta tükk kapsapead ja 1-2 porgandit
           Haki peotäis peterselli
Lisa eelneva segu juurde ja sega.

NB!Vesi eelnevalt keeta ja jahutada.
Uskumatult maitsev, eriti koos selle kapsaleivaga!
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Emmaliisa järgi märts 22, 2011, 20:17:47
Olen ka söönud nõgesesuppi, oli tõesti huvitavalt hea kogemus.  :)
Olles pooleldi saarlane, siis vanaema tegi suvel ikka mustika-klimbisuppi, mille väljanägemine ei ole just kõige isuäratavam, ja ega ma seda süüa pole ka tahtnud :D
Aga need keda väljanägemine ei häiri, on suppi kiitnud.   8)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Ingeri järgi märts 23, 2011, 19:00:37
Mulle ka  kohutavalt meeldib nõgesesupp, samuti tegi seda juba mu ema ja nüüd mina ka kui viitsin ainult endale suppi teha, sest lapsed seda kahjuks ei armasta. Sellel põhjusel ei olegi ma seda ammu teinud ja sellepärast ei julge siia retsepti kirjutada, aga hästi lihtne supp on, sisuliselt nagu tavaline riisisupp, ainult nõgestega (sobivad ka hapuoblikad või rabarberilehed). Eraldi tuleb keeta ainult muna, mida siis hakitud kujul lisatakse supitaldrikusse ja törts hapukoort ka.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi märts 23, 2011, 21:52:08
Mulle väga meeldivad külmad supid. Kuna olen segavereline (isa slaaviverd), siis minu vanaema teeb suviti slaavipärast imelist külma suppi. Üks komponent on kindlalt peet, igasugu maitserohelist, kurki, vist ka tomatit ja vesi ning hapukoor (tehakse ka keefiriga). Võibolla on seal veel midagi sees, igatahes liha ja kartulit ei ole. Ma alati naudin seda...
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi märts 30, 2011, 17:52:21
Olen siin jagatud retseptidest juba üht kui teist proovinud ..... Tänan jagajaid heade retseptide eest  (aitahhkalli)

Kevadeks minu poolt üks kerge koogiretsept :)

Ricotta-maasikakook

Põhi: 3 muna
        3spl suhkrut
        3spl jahu
        1tl vaniljesuhkrut

Vahusta munavalge suhkruga tugevaks vahuks,lisa munakollane ja vahusta veel veidi.Lõpuks sõelu juurde jahu ja sega kergelt.Vala 24-26cm läbimõõduga koogivormi.Küpseta ahjus 225C juures 15min (eks see küpsemisaeg ja kraad sõltub ka ahjust)


Kate:
500gr ricottat (sobib ka igasugune muu kohupiim)
        200ml vahukoort
        200ml jogurtit (võib olla maitsestamata,aga ka maitsestatud...kuidas endale meeldib)
        400gr maasikatoormoosi (parim muidugi päris värskete maasikatega)
        Suhkrut ja vaniljesuhkrut
        4tl zelatiini
Vahusta vahukoor suhkruga,lisa ricotta,jogurt ja maasikamoos.Paisuta ja sulata zelatiin lisa segusse.Vala täidis jahtunud biskviitpõhjale.Lase jahedas tarduda.Parim kui saab seista üleöö.
       
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : taevakarvaKutsu järgi aprill 29, 2011, 10:10:10
hmm... otsin kiirelt oma lemmikretsepti ülesse ja jagan teistega.. ;)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : taevakarvaKutsu järgi aprill 29, 2011, 10:15:59
Porgandikook
(valmistusaeg: 20min + 40 minutit ahjus. Kogus 16tk/1tk:380 kcal)

Koostis:
4muna
3,5 dl suhkrut
 
2dl rapsiõli (Oilio)
300g porgandit
4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
2tl soodat
2tl kaneeli

Glasuur:
50g sulatatud võid
200g toorjuustu
5dl tuhksuhkrut (kasutasin 4dl ja sellest ka maailm)
2tl vanillsuhkrut

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega ettevaatlikult hulka õli ja peene riiviga riivitud porgandid. Ühenda omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda ja kaneel. Sega kuivained ettevaatlikult tainasse. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega ahjuplaadile. Küpseta 170 kraadises ahjus 35-40 minutit. Kontrolli tikuga küpsust- kui tikk on kuiv, on kook valmis. Lase koogil jahtuda. Valmista soovi korral glasuur, segades sulatatud või toasooja toorjuustu ja suhkrutega. Määri glasuur jahtunud koogile.


                                            
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : taevakarvaKutsu järgi aprill 29, 2011, 10:16:51
supisõpradele panen ka varsti midagi eriti head ..kes armastavad kõrvitsat;)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : delfiin järgi aprill 29, 2011, 21:22:38
...oi taevakarvaKutsukene, armastan kõrvitsat väga   :-* (see on kõrvitsale)  ootan huviga... :D
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : taevakarvaKutsu järgi mai 03, 2011, 22:35:34
Fantastiline kõrvitsasupp parimate Parmesani-krutoonidega (J. Oliveri järgi)

(kaheksale)
oliivõli
16 värsket salveilehte
2 punast sibulat, kooritud ja hakitud
2 sellerivart, puhastatud ja hakitud
2 porgandit, kooritud ja hakitud
4 küüslauguküünt, kooritud ja hakitud
2 värsket rosmariini oksakest, lehed rebitud
½ - 1 värsket punast tšillit, maitse järgi, seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
2 kg muskaatkõrvitsat, sibulkõrvitsat või Provence´i kõrvitsat, pooleks lõigatud, seemnetest puhastatud ja kuubikuteks lõigatud
2 l kvaliteetset kana – või köögiviljapuljongit
extra virgin oliivõli

krutoonideks
extra virgin oliivõli
16 viilu caibatta´t
tükk Parmesani, riivimiseks

Seda fantastilist suppi on kõige parem teha tihke oranži viljalihaga kõrvitsatest, nagu muskaatkõrvits või sibulkõrvits. Tähtis on kasutada kvaliteetset kanapuljongit ja supp õigesti maitsestada, et kõrvitsa pähkeljas ja magus maitse välja tuua. Kui oled selle retsepti käppa saanud, võid hakata suppi varieerima lisades näiteks kruupe, makarone või veidi suitsupeekonit; või isegi pisut kuivatatud puravikke.
P.S! Mina tegin seda suppi hiljuti aurupotis ja jäin väga rahule – supp sai nii ruttu valmis.

Aja hästi suur kastrul pliidil keskmiselt kuumaks ja kalla sinna paar sortsu oliivõli. Lisa salveilehed ja prae umbes 30 sekundit või kuni need on tumerohelised ja krõbedad. Tõsta salveilehed vahulusika abil majapidamispaberiga vooderdatud kaussi – need puistatakse supi peale kõige lõpus. Nüüd on sul kastrulis mõnusalt maitsestatud õli – aja see uuesti kuumaks ja pane potti sibul, seller, porgand, küüslauk, rosmariinilehed, tšilli ning hea näputäis soola ja pipart. Hauta madalal kuumusel umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on magusad ja pehmed. Lisa kastrulisse kõrvitsatükid ja puljong, aja keema ja hauta umbes pool tundi.

Kuni supp keeb, võid teha valmis krutoonid. Nirista igale caibatta-viilule veidi oliivõli, hõõru see korralikult saia sisse ja suru viilu kummalegi poolele veidi riivitud Parmesani. Pane saiaviilud õli lisamata mittenakkuvale pannile ja prae, kuni need on mõlemalt poolt kuldsed.

Kui kõrvits on pehmeks keenud, püreesta supp potis saumiksekriga või kalla , kannmikserisse ja töötle, kuni saad ühtlase püree (kui tahad, võid jätta supi veidi tükiliseks). Kõige tähtsam – maitse ja maitsesta, kuni saad meelepärase meki. Jaga supp taldrikutesse ja pane igasse kaks saiaviilu. Raputa peale paar krõbedat salveilehte ning nirista üle eriti kvaliteetse extra virgin oliivõliga.

P.s! mina ise kasutasin meie kõige tavalisemat saia, tegin kuubikud ning röstisin pannil.. nii hää sai ;)(http://)

Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Malviina järgi mai 04, 2011, 14:27:00
Mulle meeldib selline nõgesesupp, ju Kaledoni oma suht sarnane:

4 peotäit nõgeselehti
300 g kartulit
puljongit
1 sl hakitud maitserohelist
natuke õli
maitse järgi soola

Serveerimiseks:
4 keedumuna
150 g hapukoort

Valmistamine:
Kupata nõgesed.
Keeda puljongis kartulid, lisa hakitud maitseroheline, nõgeselehed, õli ja sool.
Lauale andmisel lisa igasse taldrikusse pool muna ja hapukoort.

Retsept oli ajalehes Terviseleht

(http://www.roosamanna.ee/wp-content/uploads/2011/05/n6gesesupp.jpg)
(pilt aadressilt www.roosamanna.ee)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : taevakarvaKutsu järgi mai 05, 2011, 23:20:43
hmm.. mine või nõgest otsima .. tahan ka ... minu kasvuhoonest saab vaid oblikat :D
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : camilla järgi mai 06, 2011, 00:37:14
Isuäratav  :) Aga otsisin ka päeval nõgeseid, mida ei olnud seda ei olnud veel:)
Huvitav, miks nõgeseid kupatama peab, ise olen vaid korra keeva veega üle valanud - vastasel juhul pole ju nõgestest mingit kasu? või kuidas?

Aitäh retsepti jagamise eest :) (aitahhkalli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Malviina järgi mai 06, 2011, 06:33:21
Ma ise olen ka vaid keeva veega üle valanud ja töötab hästi.

Ükspäev tegin nõgeseomletti ja see oli ka väga hea.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Ingeri järgi mai 06, 2011, 12:54:10
Mina panen sellesse suppi veel ka porgandeid ja riisi ja puljongi keedan ise kontidest. Nõgeste asemel võibki vabalt olla ka hapuoblikas või rabarberileht, kuigi nüüdsel ajal vist rabarberilehti enam väga ei soovitata süüa.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Jõhvikas järgi mai 06, 2011, 14:03:49
Ma tegin hiljuti maltsaomletti, spinatit veel ei ole, aga kasvuhoones on ilusad maltsad. Päris hea oli, isegi lapsed sõid, aga külmalt tuli pisut maltsamaitset juurde.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Mariina järgi mai 06, 2011, 17:53:36
Mina olen sõltuvuses isetehtud leivakestest. Neid on imelihtne teha ja imemaitsvad. Jagan rõõmuga retsepti ka teiega. Suvel saab siia taignasse lisada ka kõike rohelist - nii nõgeseid kui muid naate.

Võtan 50 grammi pärmi, hõõrun lahti 1tl soola ja 1 spl tumeda suhkruga. Valan peale 500 ml käesooja vett. Lisan seemned (just need mis parasjagu kodus olemas ja just täpselt nii palju, kui juhtub. Näiteks päevalilleseemned või köömned). Lisan 1 liiter jahu. Ostan tavaliselt mitmevilja jahusegu kus on juba ka veidi seemneid sees ja mitu erinevat jahu (jahuveskimati lilla-kollase triibuline pakend). Kõigeparem vahekord on nii, et panen 800 ml seda jahusegu ja 200 ml rukkijahu (võib ka rukkijahu asendada odrajahuga või kaerakliidega).  Lasen 20-30 minutit kerkida. Teen pannile väiksed kuklid. Küpsevad 20-30 minutit.   

Head isu!
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi mai 06, 2011, 19:24:31
Tunduvad tõesti mõnusad leivakesed Mariina.Proovin kindlasti järele :) Aitäh  (aitahhkalli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi mai 08, 2011, 21:51:48
Kevadiselt kerge aga väga maitsev kamakook :) Tegin tänaseks emadepäevaks :)

Põhjaks on kohupiima-muretaigen

200 g rasvata kohupiima
200 g nisujahu
200 g võid
1 muna
1 tl soola
1 sl suhkrut

Valmistamine:
NB! Tainakomponendid peaksid olema üsna jahedad, valmis muretainast küpseta aga suhteliselt kuumas ahjus.

Hõõru kohupiim peeneks ja haki ülejäänud ainetega ühtlaseks tainaks. Et tainas paremini kerkiks, võib jahule lisad 0,5 tl küpsetuspulbrit.Sellest taignast saab paraja põhja 26cm koogivormi jaoks.Küpsetada kuldpruuniks umbes 250C ahjus.

Täidis:
400gr rasvata kohupiimapastat
400gr leiva-pähkli jogurtit
200gr hapukoort
Kamajahu ja suhkrut maitse järgi
4spl zelatiini
Pohlatoormoosi (sobib ka igasugune muu moos mis meeldib)

Sega omavahel kohupiim,jogurt ja hapukoor.Lisa kama ning suhkur.Vahusta natuke mikseriga,et jääks õhulisem.Vala juurde sulatatud zelatiin.Sega korralikult.
Määri moos valmisküpsetatud koogipõhjale ja vala vormi ka kohupiimasegu.Kaunista endale meelepärasel moel ja vii jahedasse kohta tarduma.Parim kui saab üleöö seista,aga kannatab ka juba mõne tunni pärast nautida :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : camilla järgi mai 08, 2011, 22:54:53
Isu tuleb peale :D Aitäh Muriel, tundub imehea olevat ({) (aitahhkalli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi mai 08, 2011, 23:01:27
Kamasõpradele meeldib kindlasti ja ilmselt ka neile kes väga kamast ei hooli :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : camilla järgi mai 08, 2011, 23:11:06
Kohupiimast koogid on üleüldse väga head :) Kama on nii hea! Siin selles koogis on väga palju mõnusat, maitsvat :) (aitahhkalli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi mai 08, 2011, 23:15:37
Mul laps sõi ühe koogi peaaegu üksi ära (tegin kaks ) Ja tema üldiselt niisama ei söö ei kama ega kohupiima :D
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : camilla järgi mai 08, 2011, 23:33:35
Armas :D
 Hea nipp, kuidas lapsele midagi tervislikuma toidu poole pealt pakkuda :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : delfiin järgi mai 22, 2011, 17:13:43
taevakarvaKutsu, aitäh kõrvitsasupi retsepti eest  (aitahhkalli) aga kuna olen suhteliselt mugav inimene, siis vaevalt, et hakkan nii keerulist suppi keetma (meenus lause:ära ütle iial, iial   :D)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : delfiin järgi mai 22, 2011, 17:18:19
Pizza põhi

250 gr. hapukoort
2 tl. suhkurt
1 tl. soola
1/2 tl. soodat
1/2 tl sidrunihapet (ise ei pane)
2 muna
2 klaasi jahu

seista 2 tundi jahedas
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : delfiin järgi mai 22, 2011, 17:51:04
Rabarberi kook

4 muna
1,5 kl. suhkurt
1 pk.võid
2 kl. jahu

Munad ja suhkur vahustada, lisada vaheldumisi jahu ja sulatatud või. Jääb hapukoore taoline tainas. Valada plaadile (küpsetuspaber alla, on tulemus parem) ja peale panna rabarberitükid. Küpsetada.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : delfiin järgi mai 22, 2011, 18:00:18
Apelsini kook

tass mannat( klassikaline kohvitass)
500 gr. kohupiimapastat (tavaliselt teen 400 gr)
10 spl. suhkurt (võib ka vähem, vastavalt soovile)
2-3 muna
1 tl. küpsetuspulbrit
1 apelsin (apelsini asemel võib panna ka rosinaid)

Manna, kohupiim, suhkur, munakollased, küpsetuspulber segada.Munavalged vahustada ja segada juurde. Küpsetada 200 C juures umbes 35-40 min.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : camilla järgi mai 22, 2011, 18:05:03
Aitäh :) (aitahhkalli) (aitahhkalli) (grupikalli)
Rabarberikoogi isu tuli kohe peale :D Ei selleta kevadel saa... :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi mai 22, 2011, 19:24:32
Aitäh Delfiin :)  (aitahhkalli) Ka mul tekkis rabarberikoogi isu :) Homme peaks tegema :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : delfiin järgi mai 22, 2011, 20:48:37
Kas rabarberid on juba kasutuskõlblikud ? Endal aias ei kasva  :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi mai 22, 2011, 21:40:21
Praegu rabarbrid just parimad....noored ja mahlased :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : E`meare järgi mai 23, 2011, 12:27:12
Panen siia kirja meie eelmise suve ühe avastuse.
Kuna on grillimise ja varsti ka maasikate aeg siis soovitan soojalt marineeride liha maasikatega.
Teha siis nagu toormoos maasikatest ja siis liha sisse, sobib igasugune liha .Soola ,pipart ja laske oma fantaasial joosta tulemus on igaljuhul fantastiline.Meie lisasime ka natuke kanget Põltsamaa sinepit .
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Jõhvikas järgi mai 23, 2011, 23:01:38
Õunamahla marinaad on ka hea ja natuke piparmünti marinaadis teeb hea veel paremaks. Ise tehtud marinaadid õnnestuvad minu arust alati, topi sinna mida tahes, tavaliselt kõike, mis kätte juhtub, ikka on parem kui poest ostetud.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : taevakarvaKutsu järgi mai 24, 2011, 10:35:36
Pisarates Rabarberikook Di moodi

Põhi:
400g jahu
2tl küpsetuspulbrit
250 g võid
200g suhkrut
 2muna

Täidis:
u 500 g rabarberit
3 spl suhkrut
1 spl kaneeli

Kate:
1,5 dl suhkrut
3 munavalget

Valmistusviis:
Hõõru toasoe võid suhkruga vahule, lisa munad. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa taignale. Sõtku kuni taigen on ühtlane. Pane taigen küpsetuspaberiga kaetud pannile (hiljem lihtsam panni küürida) ja aja ühtlaselt laiali. Seejärel puhasta ja tükelda rabarber, puista üle suhkru ja kaneeliga, sega ning jaota täidis ühtlaselt taignale. Pane kook ahju ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Vahusta munavalge suhkruga tugevaks vahuks ja kata kook sellega ning lase veel ahjus küpseda 10 minutit. Ja kook ongi valmis, jahtudes tekivad kaunid piisakesed koogile.  Head isu ja nii lihtne see ongi.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi mai 24, 2011, 11:38:57
Otsisingi just tänaseks rabarberikoogi retsepti :) Nüüd on vist olemas  (aitahhkalli) (aitahhkalli) (aitahhkalli) (tubli)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi mai 24, 2011, 19:23:23
Tegin hoopis kaks kooki....pisarakoogi ja toscakattega rabarberikoogi :)

Toscakattega rabarberikook

Koostis:
100 g võid
5 suurt muna
3 dl suhkrut
5 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
600 kuni 700 g rabarbrit
Toscakate:
200 g võid
2 dl suhkrut
200 g mandlilaaste
3 sl nisujahu
1 dl 10% rõõska koort

Valmistamine:
Sulata või, lase jahtuda.
Vahusta munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi. Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur) omavahel, sõelu munavahu hulka. Sega kergelt läbi.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Lõika rabarbrid õhukesteks viiludeks ning puista koogile. (Kui kasutad sügavkülmutatud rabarbrit, siis sulata ja nõruta hoolega enne koogile lisamist).
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kook on pealt helekollane.
Valmista samal ajal toscakate. Sulata potis või, sega juurde suhkur, mandlilaastud, nisujahu ja piim. Kuumuta keemiseni.
Määri kuum toscakate ühtlase kihina eelküpsetatud koogipõhjale.
Küpseta veel 10 minutit kuumas ahjus, kuni toscakate on kaunilt kuldne.(Küpsetamise aeg sõltub siiski ahjust.Siin antud orienteeruvad ajad)
Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : delfiin järgi mai 24, 2011, 23:07:33
taevakarvaKutsu  (aitahhkalli)

Muriel   (aitahhkalli)

Tunduvad väga mõnused koogid olema!
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Jõhvikas järgi mai 30, 2011, 08:52:54
Nõgesekotletid

Nõgeseid, paar korralikku kimpu
muna - 1 või rohkem
natuke nisujahu
nisukliid
odrajahu
soola
pipart
piima
hakkliha, aga saab ka ilma lihata
paar sibulat

Vala nõgestele kuum vesi, lase natuke seista, võta nõgesed välja ja kui on vanemad nõgesed korja lehed varre küljest. Pane mõnda suuremasse nõusse nõgesed ,sibulatükid, muna ja piim ja lase saumikseriga ühtlaseks massiks, lisa maitseained ,kliid ja jahud, soovi korral liha. Sega ühtlaseks tainaks, väga kuiva tainast ära tee, vajadusel lisa piima või jahu, kui liiga vedel saab. Tõsta lusikaga kuumale pannile ja prae ilusasti pruuniks.

Täpseid koguseid ei oska ma öelda, mina teen alati tunde järgi - nii nagu süda ütleb ja käsi kallab. Ja ausalt, mul polnud sel kevadel veel õrna aimugi, kuidas neid nõgesekotlette teha, lihtsalt oli jäänud kuskilt meelde, et jube head pidid olema. Ühel päeval tuli tuhin peale ja mõtlesin, et proovin, katsetan ja vaatan, mis välja tuleb - igati maitsev ja söödav asi tuli välja.
 Nõges on igati väärtuslik ravimtaim, aga iga inimene on ju erinev ja suhe vastava taimega võib olla ka erinev. Nõges on vastunäidustatud kõrge vererõhu ja kõrgenenud vere viskoossuse puhul, sest ta suurendab vere hüübimist.
Aga igal juhul head katsetamist!
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi mai 30, 2011, 11:28:31
Jõhvikas aitäh  (aitahhkalli) Tahtsin ka retsepti küsida,aga Camilla jõudis juba ette  ;D Tunduvad tõeliselt tervislikud kotletid :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Mari järgi juuli 11, 2011, 17:09:27
Siin on minu lemmiktoit- panen òhtul kaussi ligunema toortatra (rohelise, mida pole kuumutatud), hommikul pùreestan saumikseriga,lisan kuhjaga lusikatàie mett, toorkakaod ja hooajati vàrskeid maasikaid, imehàsti sobivad ka hapukad punased sòstrad. Kevadeti lisan noori lehti, magusaid vòililleòisikuid. Talvel kuivatatud marju. 12 h leotatud tatar hakkab idanema ja pudrul on juba idu vààrtus.
See toorpuder on minu kòige lemmikum sòòk, olen teda juba terve aasta igal hommikul sòònud ja tundub, et àra ei tùùta kunagi  (tubli) :)


(http://img6.imageshack.us/img6/973/dscn1104z.jpg)
Selline nàeb ta vàlja  :)
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Malviina järgi august 08, 2011, 08:14:01
Mari, ma usun et see on väga hea. Peaks proovima.
Ma varem tegin ise toorhommikuhelbeid leotatud tatrast. Olid ka väga head, isegi laps kiitis. Püreestasin ka tatra ja lisasin sinna õuna, kaneeli, mett ja natuke pohli või jõhvikaid. Siis panin kuivatisse. Pärast olid jube head helbed ka niisama näksimiseks. Peakski jälle tegema.
Tiitel: Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Mari järgi august 08, 2011, 08:16:45
Mina olen ka alati ülejäägid kuivatisse pannud! :) :) head magusad krõbistada.
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Inglitüdruk järgi september 10, 2011, 16:36:38
Aga siis,kulla Emmaliisa,on Sul võimalus proovida näiteks õhulisi kohupiimapannkooke :)

250gr kohupiima
4spl nisujahu
3 muna
3spl sulatatud võid
0,5tl soola
suhkrut nii palju kui endale meeldib
1tl vaniljesuhkrut
1spl hapukoort
noaotsatäis küpsetuspulbrit
Kes soovib võib lisada veel banaani või riivitud õuna

   Sega kohupiim jahuga, lisa muna, või, sool, suhkur ja kõik ülejäänud ained.Küpseta õhulised pannkoogid nõrgal kuumusel.

E'meare...Sinu mee-sinepimarinaadis kana proovin juba sel nädalavahetusel :) Tundub ahvatlev :)

Kirjutasin Maarika kohupiimapannkoogi retsepti üles ja proovin ka neid ükskord teha. :) Juba sellepärast tahan neid proovida, sest kohupiim on üks minu lemmikutest. :) Keele viib alla.
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Päikesepoiss järgi september 10, 2011, 16:41:52
Huvitav, kas on olemas ka mingi kindel retsept nimega "Inglikook" või midagi sellist :D

Õnnekook näiteks on vist :)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Inglitüdruk järgi september 10, 2011, 17:10:04
Ma kusjuures leidsin mitu Inglikoogi retspeti. :)

Esimene neist on siin:
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=9948

See tundub pildi järgi päris maitsev:
http://koogidkatile.blogspot.com/2010/02/inglikook.html

Ka see tundub hea olevat:
http://koogikunstnik.blogspot.com/2009/07/inglikook.html

Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi september 10, 2011, 19:03:45
Inglikook on Ameerikas väga populaarne :) Ise alles võtan hoogu ,et teha :)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi november 09, 2011, 13:36:05
Milline on Teie lemmik frikadellisupi retsept? :P :P :P

***P.S. Kas keegi on proovinud sellist lihtsalt magustoitu: tükeldate kõikvõimalikud puuviljad (minule meeldivad seal sees banaanid, kiivid, mandariinid, õun ja pirn) mitte väga väikesteks tükikesteks, lisate vaniljet, suhkurt (soovi korral kaneeli ja/või kakaod) ning lisate hapukoore (või maitsestamata jogurti). Minu lapsepõlve lihtne ja ülimaitsev hõrgutis, mida hiljuti taaskord proovisin- sama hea kui varem :D.

***Veel üks lihtne, odav ja maitsev toiduke: ajage piim kuumaks ning lisage pudistatud saiatükid ning suhkurt ja kaneeli, laske mõni minut seista ja valmis see ongi.


Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : camilla järgi november 09, 2011, 18:11:06
Meie pere lapsed eelistavad väga lihtsat ja nn. selget frikadellisuppi, ma ei tea, kas see on ka traditsiooniline :) Kartulid, porgandid, frikadellid, maitseroheline.(vahel makaronid ka kartulitele sekka) Nii lihtne :D

Lemmikmagustoit on igasugused, erinevad puuviljad (ka siis tükeldatud) vahukoores :D Jälle väga lihtne :)

Samuti meeldivad meil lastele nn. kiirpannkoogid, munad ja suhkur kausis lahti kloppida, lisada veidi piima, segada ja siis saiaviilud sinna sisse kasta ja pannil praadida (õlis) Taas väga lihtne ja kiire ;)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi november 09, 2011, 18:17:51
Kiirpannkoogid on tõesti maitsvad :P. Meie tegime kunagi emaga veel selliseid, et kastsime saia vette ja suhkrusse ning pannile. Tulemuseks olid sellised mõnusad pehmed ja magusad plönnid ;D.

Aitäh, camilla, see frikadellisupi retsept on vist jah klassikaline.
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi november 09, 2011, 19:40:39
Meie peres ka ikka see klassikaline frikadellisupp lemmikuks.Mulle endale isiklikult meeldib itaaliapärane variant purustatud tomatite ja basiilikuga :)

Magusa poolelt kõik minu tehtud küpsetised lähevad loosi.Aga see puuviljasalat hapukoore-vaniljekastmega on jälle minu lemmikum :D

Ja veel üks terve pere vaieldamatu lemmik on minu alles hiljuti avastatud väga tervislik ja maitsev kokteil:
keefir või maitsestamata jogurt
erinevad külmutatud marjad
banaan
mesi
kama
linaseemnejahu
nisukliid
Panna kõik blenderisse ja kokteiliks segada....võib kasutada ka saumikserit :)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : camilla järgi november 14, 2011, 06:07:09
Aitäh Muriel (aitahhkalli), kas Sa võiksid täpsustada, palju midagi läheb, näiteks kui palju paned kamajahu, linaseemnejahu jm.? :) Tunde, maitse järgi?
Ma ise teen lihtsat kama tunde järgi, vahel saab rohkem joogi moodi ja mõnikord jälle selline, et võib lusikaga süüa. :)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi november 14, 2011, 13:09:48
Mul käib kõik tunde järgi...linaseemne jahuga on küll see asi,et üle 1 teelusikatäie päevas ei soovitata tarbida.Ülejäänud asjad just nii nagu endale maitseb :D
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi november 28, 2011, 19:15:12

Proovisin täna uut kapsasalati retsepti....Igati tervislik ja väga maitsev sai :)
1/4 valge või punane peakapsas
3 Õun
Rosinad (peotäis)
Mandlid (peotäis)
Sidrunimahl
Riivi või lõika kapsas peeneks.Riivi juurde õunad.Haki mandlid natuke peenemaks.Lisa leotatud rosinad.Piserda peale 1/2 siduni mahl.Sega ja naudi :)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Onnelik järgi november 30, 2011, 08:03:38
Koik on nii ahvatlevalt head.Kuigi ma mingi hea kypsetaja pole proovin kyll siit midagi teha.Need inglikoogid paistavad taiega head,eriti teine ja kolmas variant.Kolmas retsept alustuseks paistab lihtsam olema.Kuna ounad maitsevad mulle,proovin mingil ajal koigepealt sellega alustada oma arengut kokkamisel.Aitah kallikesed.Armsalt kallid olete koos heade soovitustega
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : kiisuplikamiisu järgi detsember 09, 2011, 17:00:01
Minu lemmik magustoidud.

Banaani-kohvimagustoit (kahele)

2 küpset banaani
4 sl kanget kohvi
pruuni suhkrut (fariin- või demerara) (mina kasutasin fariin suhkrud)
300 g maitsestamata jogurtit (mina võtsin maitsega jogurtid, kuna muidu hirmus happu)

Kaunistamiseks:
(röstitud) mandlilaaste

Koori banaanid ja suru kahvliga katki. Sega juurde kohv. Pane pokaali põhja banaanisegu ning raputa peale suhkrut. Tõsta peale jogurt. Korda, kuni aineid jätkub. Kaunista mandlilaastudega ning serveeri kohe.



Kamavaht

Allikas: 100 rooga

Vaid veerand tunniga valmiv kreemjas magustoit maitseb hästi koos hapuka moosi või marjadega. Kama annab vahule mõnusa maitse ja lisab toiteväärtust.
-

Arvuta kogused ümber portsjonile

Kogus   Koostis- ja maitseained
500     g    Maitsestamata jogurt (siin sama kasutasin maitsega jogurtid)
4     dl    vahukoor
4     sl    suhkur
6     sl    Kamajahu
SERVEERIMISEKS
   pohla- või jõhvikamoosi

Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega hulka jogurt ja kamajahu. Tõsta vaht magustoidukaussidesse või -pokaalidesse. Serveeri hapuka moosiga.

Kui ma nendest ei teanud midagi, siis oli mul eelarvamus, et need küll head pole, kuna lugesin komentaare, kus kõik kiitsid, siis otsustasin ise ka proovida. Tegingi ja tõesti olid väga head, isegi sõber kiitis. Nüüd jäin mõtlema Mari lemmiku toidu peale, et kuidas ma saan ööelda, et see toit pole hea, kui pole ise proovinudki. Hindasin toite välimuse põhjal aga peab hindama maitse põhjal. Maitse on oluline mitte välimus. :)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Muriel järgi detsember 09, 2011, 17:10:05
Kamavahtu olen teinud...see tõesti üks ärütlemata mõnus magustoit :) Aitäh Kiisuplikamiisu :)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : kiisuplikamiisu järgi detsember 09, 2011, 17:34:31
Olen ka söönud spinati pirukad ja sibulasuppi. Kui üles leian need retseptid, siis kirjutan ka siia.
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : kiisuplikamiisu järgi jaanuar 05, 2012, 15:58:21
Eile internetis leitsin taas väga hea retsepti. Täna ise tegin seda ja supper hea oli. Ma arvan et ma võiksin seda teiega jagada.

Hakklihapallid kastmes


Maitsev toit õhtuks :) Mina olen ka läinud lihtsama vastupanu teed ja vahest ostnud frikadelle,kui väga kiirelt vaja söök õhtuks valmis teha :) Aga isetehtud lihapallid on ikkagi parema maitsega!


Vaja läheb:
500 g hakkliha
2 muna
1 sibul
1 dl riisi
2 dl vett ( riisi keetmiseks)
4 dl vett
hakklihamaitseainet
soola
liha üldmaitseainet
1 puljongikuubik
1 dl ketsupit
300 g hapukoort


Keeda riis ja jahuta. Sega omavahel hakkliha, tükeldatud sibul, munad ja riis. Maitsesta segu maitseainetega ja veereta käevahel hakklihamassist muna suurused pallikesed. Lao vormi. Lase keema 4 dl vett, lisa sellele puljongikuubik ja ketsup ning kõigeviimasena hapukoor, vala vormi pallikeste peale. Küpseta ahjus 200 kraadijuures 40 minutit
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : maikelluke järgi veebruar 29, 2012, 11:32:00
Mina olen avastanud enda jaoks Amarandi,mis on väga tervislik. Merit Raju raamatus on retsept kookospiimaga ja rosinatega aga kui neid pole, lisan teda mistahes pudru sisse . Täna näiteks mannapudruga koos,keeb veidi kauem ,niiet manna lisan ehk 10 minti hiljem. Maitse on pähkline.  (R)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Malviina järgi märts 03, 2012, 22:52:15
Olen ka amaranti proovinud. Päris maitsev.
Talvine lemmik on mul aga peedi-tatra hautis. Teen seda kui suurt ahju kütan. Peale seda panen ahjupotiga sütele. Tatar segamini riivitud peediga (peeti ikka rohkem), lisaks natuke küüslauku, meresoola, rosmariini ja köömneid. Sööks kasvõi iga päev :)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi märts 04, 2012, 17:30:58
Tänan, Malviina, väga huvitav retsept. Oleks vaid selline ahi, milles sellist imelist rooga valmistada. Ilmselt elektripliidi ahjus ei see sama... aga mine sa tea...
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Teele järgi märts 04, 2012, 20:10:39
Lihtne salat:)
Värskeid ruccola lehti , paar peotäit ikka!
(rebida tükkideks, mitte lõigata, säilitab oma mahlasuse)
1-2 tükeldatud tomatit ( vabalt võib lisada ka päiksekuivatatud tomateid, tummisem)
fetajuustu kuubikud 150 g ikka:) ( on ka olemas õlis koos ürtidega,siis ei pea enam extra virgin õli ja vahmere ürdisegu lisama).
pool pakki  kuskus-si, (couscous). Pastaline. Maitsev, kerge valmistada. Vesi keema, poolpakki vetta, lasta paisuda, segada võiga.(Selveris ja Comarketis kindlalt müügis)
Santa Maria vahemere ürdisegu, 1-2 tl.
Kõik omavahel kokku segada , lisada neitsiõli( extra virgin) , ürte ja valmis:)
4-5 komponenti. ;D
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Erela järgi juuni 20, 2012, 16:18:25
 (tubli) Lahedad
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Delfiin järgi juuni 21, 2012, 13:47:56
Teresa, oi kui nunnud   (aitahhkalli)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Teresa järgi august 22, 2012, 11:38:13
    Kiired hapukurgid ehk soolakurgid (vanaema retsept)

    Meelepärane hunnik kurke
    Laia suuga suur purk või pott

    Ühe liitri soolvee kohta:
    (korruta vastavalt vajadusele)

    1 l vett
    1 spl jämedat soola
    0.5-1 spl suhkrut

    1-2 tilliõisikut
    2 mustsõstra lehte
    1 poolitatud küüslauguküüs
    (jupp mädarõikajuurt, sinepiseemneid, jne.)

    Pese värsked väikesed kurgid jääkülma veega ja lao klaasist, glasuuritud keraamikast roostevabast terasest või emailitud potti või purki (mitte vask, malm või alumiinium!). Koos kurkidega lao potti ka tilliõisikud, sõstralehed, poolitatud küüslauguküüned ja soovi korral mädarõikajuurt.

    Soolvett keeda vastavalt kurkide kogusele. Aja teises potis vesi keema, lahusta selles sool ja suhkur ning kalla keev vesi kurkidele. Kurkidele võib asetada kuuma veega puhtaks pestud taldriku ja sellele vajutise, aga ööpäevaseks hapendamiseks oma kogemuse järgi seda küll tarvis ei ole.


Toatemperatuuril saad head kurgid juba 24 tunniga (piltidel: pesemata värske kurk, 24 h, 72 h). Kui kurgid on parajad, säilita neid külmikus.

http://thredahlia.blogspot.com/2007/08/kiired-hapukurgidsoolakurgid-kiirel.html


veel üks hea retsept

Kilekotikurgid.
Kilekotikurgid on söömiseks valmis juba paari tunni pärast.
See meetod sobib ka siis kui muid maitseaineid pole käepärast, vajad vaid kurke, soola, mustsõstra lehti ja kilekotti. No mõni küüslauk ja till
ivars võiks ka olla ja ongi paari tunniga mõnus krõmps amps olemas. Mina panen natuke muid maitseid ka lisaks.
RETSEPT

1 kg väikeseid kurke
1 spl (väikese kuhjaga) jämedat soola
peotäis mustsõstra lehti
mõned tillivarred
1 pea küüslauku
1 tl koriandriseemneid
2 tl sinepiseemneid
Pese kurgid, kui on aega hoia neid paar tundi külmas vees. Lõika kurkidel otsad ära. Haki mustsõstra lehed ja küüslauk peenemaks ning pane koos soola ja vürtsidega kilekotti. Sokuta kotti ka kurgid ja väiksemaks hakitud tillivarred. Sulge kott ja rapputa korralikult kõik segi. Seda on lihtsam teha kui jätad kotti natuke õhku. Kui kõik on korralikult läbi loksutatud lase õhku kotist vähemaks ja sulge kott korralikult. Aseta kurgikott külmkappi, võid vahepeal seda keeerata. Paari tunni pärast saab sööma hakata. Mida kauem nad seisavad seda soolasemaks ja vürtsikamaks muutuvad.

Koriandri ja sinepiseemnete asemel võid kasutada näiteks hakitud tšillit või mädarõikaviile, miks ka mitte kõiki korraga aga seljuhul peaks ikka samal päeval kurgid ära tarvitama, muidu saab maitsebukett väga kreftine;).
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Delfiin järgi august 22, 2012, 22:53:50
Teresake  :L (aitahhkalli) :L

Kilekoti-kurgid juba söödud meil, väga head olid :) :-*

Teise retsepti järgi tehtud kurke proovime hommikul  :) ;)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : riana järgi jaanuar 04, 2013, 18:57:25
Lisaksin siia ühe tõeliselt mõnusa koogiretsepti, mis on meie pere lemmik. Eriti hea talvisel ajal  (grupikalli)
 Kõrvitsakook

Põhi - 150 gr jahu, 80 gr võid, 40 gr suhkrut, natuke soola ja küpsetuspulbrit, 1 spl vett

Segada kuivained ning näpi võiga puruliseks. Lisada vesi ning sõtkuda taignaks. Lasta vähemalt 30 min külmas seista.

Kate - 400 gr kõrvitsapüreed, 200 gr kondenspiima, 30 gr pruuni suhkrut, 2 muna, teelusika otsaga muskaati, kaneeli, jahvatatud ingverit

Kõrvitsapüree tegemiseks röstida kas tavaline kõrvits või muskaatkõrvits ahjus pehmeks ja püreestada.

Katte jaoks segada kõik ained omavahel ning valada koogivormis olevale taignale. küpsetusaeg u 40 min  180 kraadi juures.

Super hea vahukoorega. Mõnusuat maiustamist  :P
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : HõbeTiib järgi veebruar 27, 2013, 09:51:00
Kuna ma ise olen suur toorjuustu fänn, siis siin üks koogi retsept. Kirjutan mälujärgi kuna retsept jalutama läinud.


Toorjuustu-Virsiku kook (mina olen antud koguste juures kasutanud 24cm läbimõõduga vormi)


Vaja läheb põhjaks: umb. 12  Digestive küpsist
                          100g Taluvõid
Purusta küpsised ning sulata või. Sega sulatatud või ja küpsisepuru kokku, ja pane koogivormi põhja. Patsuta puru mõnusalt kinni!
Edasi tee valmis kate, milleks läheb vaja:

1 purk poolikuid virsikuid siirupis (võib ka omas mahlas vms )
2 karpi Philadelphia toorjuustu (ise kasutan tavaliselt Farmi Köögi Toorjuustu)
törts hapukoort
2 muna
natuke suhkrut. (mina olen tasakaaluks pannud paar tera soola ka)

Tükelda virsikud ja aseta need koogivormi. Nüüd sega valmis segu toorjuustust, munast ja hapukoorest. Lisa tibake suhkrut (soovi korral soola). Vaata, et segu sisse ei jääks vägasuuri toorjuustu tükke. Kui segi valmis vala see koogivormi virsikute peale.

Ahi võiks olla eelnevalt soendatud nii umbes 180 kraadi peale. Pista kook ahju ja küpseta seda kuni kook on pealt helekuldpruun.
Siis jäta kook üleöö külmkappi tahenema. (osad kellele olen andnud retsepti, on öelnud, et saaab juba paari tunnipärast süüa ) :)

Ja nii lihtne ongi! :)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Päiksekiir järgi juuni 12, 2013, 17:25:15
Keedukreem ilma jahuta ( kartuli/maisitärklisega).  :L

 Mina teen keedukreemi selle retsepti järgi, kasutades jahu asemel tärklist. Sellest kogusest saab piisavalt keedukreemi ühe korraliku Napoleoni koogi jaoks või kahe marjapiruka jaoks.

 Koostis:

    1,5 l piima
    6 tk muna
    300 g suhkrut
    100 g maisitärklist
    2 tl vanillisuhkrut
    2 sl konjakit või brändit
    75 g toasooja võid

Valmistamine:
Kuumuta piim potis ettevaatlikult keemiseni. Samal ajal vahusta munad teises kausis suhkru ja kartulitärklisega kohevaks. Tempereeri munavaht, lisades sinna vahustamise ajal paar kulbitäit kuuma piima. Siis kalla munavaht potti ja kuumuta muna-piimasegu pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (NB! Maisitärklis vajab paksenemiseks tugevat kuumutamist).

Tõsta pott tulelt, sega juurde konjak (kui kasutad). Lase 5 minutit jahtuda, siis klopi vähehaaval juurde või. Lase kreemil jahtuda.


http://nami-nami.ee/Recipe/View/8942 (http://nami-nami.ee/Recipe/View/8942)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Päiksekiir järgi juuni 12, 2013, 17:27:37
Puuvilja - kohupiima tort.

500 gr kohupiima pastat
200 gr maasikaid
2 kiivit
100gr viinamarju (seemneteta)
1 banaan
(võid panna ka vastavalt oma soovile muid puuvilju)
1pk. vahukoort
3 spl. suhkrut(kes soovib magusamat võib juurde panna)
1 spl zelatiini (ca 10-12 gr)
noaotsaga vanilliini
6-8 degistive küpsiseid
toidukile


Töökäik
Pane zelatiin eelnevalt külma veega ( veerand tassi vett) paisuma. Puhasta ja tükelda marjad.
Vahusta vahukoor 3 spl suhkruga tugevaks vahuks. Lisa vanilliin ja kohupiimapasta, sega ühtlaseks massiks.
Pane zelatiin vesivanni ja sulata madal tulel vedelaks. Võta  sellel ajal, kui zelatiin vedeldub kauss, vooderda toidukilega. Nüüd vala vedel zelatiin vahukoore-kohupiima sisse, ning lisa ka tükeldatud puuviljad, marjad, sega kõik kokku, ning vala saadud mass toidukilega vooderdatud  kaussi.Kõige peale laota küpsised. Pane vähemalt 2-3h. külma.
Serveerimiseks aseta suurem taldrik kausi peale ja keera kauss teistpidi, eemalda toidukile.

http://koduhaldjas.blogspot.fr/2013/06/puuvilja-kohupiima-tort.html (http://koduhaldjas.blogspot.fr/2013/06/puuvilja-kohupiima-tort.html)


(http://)


 :L
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Erela järgi juuni 12, 2013, 19:18:57
Mmmmmm see tundub täitsa maitsev, teen seda kindlasti  (tubli) Aitäh jagamast  (grupikalli)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Päiksekiir järgi juuni 13, 2013, 12:44:26
Leidsin midagi, mille saab esimesena ära katsetaud uus ahjus ( täna tuuakse uus ahi/pliit kohale).  :)

Ilma jahuta šokolaadikook


Vaja läheb ainult:

    360 g tumedat šokolaadi, tükeldatult
    50 g võid
    12 suurt muna
    50 g suhkrut (20 g munavalgetele + 30 g munakollastele)

Sulata šokolaad kas mikrolaineahjus või veevannil. Sulata sisse või.
Eralda munavalged munakollastest.


Vahusta munakollased 30 g suhkruga kohevaks vahuks ning sega sulatatud šokolaadi ja või seguga. Vahusta munavalgeid, kuni saad pehme vahu, lisa siis 20 g suhkrut ja jätka vahustamist, kuni saad tugeva vahu.

Sega nüüd üks neljandik munavalgevahust šokolaadisegu hulka, et see hiljem paremini seguneks. Ära muretse, praegu pole veel vaja kahte massi õrnalt läbi segada, nii et klopi kaks vahtu segamini täpselt nii nagu süda lustib.


Nüüd sega saadud šokolaadisegu õrnalt järelejäänud munavalgevahu hulka. Tulemus näeb välja midagi sellist:  (http://)


Pane veerand saadud segust eraldi kaussi ja siis külmkappi oma aega ootama. Ülejäänud segu aga pane võitatud 26-28 cm diameetriga vormi ja küpseta 150-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit. Ole ettevaatlik, et mitte üle küpsetada, aga isegi kui seekogemata juhtuma peaks, ei riku see tulemust :) Eemalda vorm ja jäta kook jahtuma.

Jahtudes vajub kook keskelt kokku, moodustades kraatri, mille saab - ja loomulikult peabki! - täita selle suurepärase šokolaadivahuga, mis enne kõrvale sai pandud. Kaunista ka pealt šokolaadiga. ( osadel ei vaju )

Ja suurepärane kook ongi valmis! Serveerimiseni hoia seda jahedas. Ja siis lase heal maitsta!


PS! pilte näeb alljärgneval lingil

http://n2ljarotid.blogspot.com/2010/08/ilma-jahuta-sokolaadikook.html (http://n2ljarotid.blogspot.com/2010/08/ilma-jahuta-sokolaadikook.html)

 :L :L :L :
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi juuli 20, 2013, 23:05:11
Tundub, et Päiksekiir on maiasmokk, kaks kooki järjest postitatud ;) :D. Pildidi olid küll suud vett jooksmapanevad... nämma...
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Päiksekiir järgi august 12, 2013, 15:45:39
 :D Ehee  :D

Milline kuvand võib jääda väliselt.  Mul mees maiasmokk.  :) Ma ise ei armasta üldse kooke, torte. Meest peab hellitama.  :)


 :L
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi august 13, 2013, 21:58:57
:D Ehee  :D

Milline kuvand võib jääda väliselt.  Mul mees maiasmokk.  :) Ma ise ei armasta üldse kooke, torte. Meest peab hellitama.  :)


 :L

Sa oled nii armas, hellitad meid ka oma retseptidega ;)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : kiisuplikamiisu järgi november 24, 2013, 21:31:40
Äkki keegi teab, mis toidu saab teha mikrolaineahjus.
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Vikerkaarevärvi Pallike järgi november 26, 2013, 23:17:13
Natuke teemaväline jutt, aga... Mina olen ka kodus mikrokat vältinud, tööl, kui kiire oli, siis ikka soojendasin seal toitu.
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : kiisuplikamiisu järgi november 27, 2013, 13:47:01
Vabandan ette ära, et teema välinejutt.Ise ka tavaliselt soojendan toidu aga asi on hobis selles, et ma käin suviti sõbrapool ja seal on ainult 2 võimalust, kust süüa saab teha Mikrolaineahjus ja pliiti peal. Pliiti ahi enam ei tööta. Tavaliselt me ostame poest sügavkülmutatud pitsa ja siis soojendame Mikrolaineahjus  aga see hakkab juba üle viskama. :) (A)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Larrson järgi jaanuar 27, 2015, 17:30:59
Ma leidsin sellise hea asja nagu kilumääre, hakid kilu ära siis hakid keedetud munad ära siis lisad veel rohelist sibulat, kui on köögikombain siis seal on vist kõige parem ära segada, ja siis serveerid leivaga, vist kõige parem on vormileib. (A)Sama võib ju teha ka heeringaga. (tubli)
Tiitel: Jagame (lemmik)retsepte
Postitanud : Larrson järgi jaanuar 27, 2015, 17:52:08
Ostad poest ühe konservi suitsuskumbriat, siis lõhustad ära kahvliga suitsuskumbria, lisad 3 või neli keedetud muna, lõhustad ära kahvliga ,siis hakid ühe valge sibula ära, lisad segusse, siis segad ära. Vaadake et selle suitsuskumbria vedelik sealt konservist et selle ka lisate, muidu jääb segu lihtsalt kuiv. See on mu üks lemmikutest. Seda saab nii saiaga süüa, kui leivaga, sepikuga jne.