Pesa asemel hakkab valgust jagama uus foorum http://valguseleht.ee/ lehel.



Pesa teeme hetkel ainult loetavaks - ehk ei saa enam uusi postitusi ega teemasid teha. Saate ikkagi oma sõpradele privaatsõnumeid saata ja nendega edasi suhelda.

Aasta pärast, 1. septembril 2017, aga suuname pesa automaatselt edasi uuele foorumile. Kes soovivad peale seda oma vanadele tekstidele või sõnumitele ligi pääseda, võivad soovist kirjutada juba uude foorumisse.



Päikest!



Tere tulemast Inglipesa foorumisse, imeline Külaline!
Inglipesa (Valguse Foorum)
 

Autor Teema: Jagame (lemmik)retsepte  (Loetud 47504 korda)

0 Kasutajat ja 1 Külaline vaatavad teemat.

Võrgust väljas maikelluke

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 98
  • Sugu: Naine
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #90 : veebruar 29, 2012, 11:32:00 »
Mina olen avastanud enda jaoks Amarandi,mis on väga tervislik. Merit Raju raamatus on retsept kookospiimaga ja rosinatega aga kui neid pole, lisan teda mistahes pudru sisse . Täna näiteks mannapudruga koos,keeb veidi kauem ,niiet manna lisan ehk 10 minti hiljem. Maitse on pähkline.  (R)

Võrgust väljas Malviina

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 186
  • Sugu: Naine
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #91 : märts 03, 2012, 22:52:15 »
Olen ka amaranti proovinud. Päris maitsev.
Talvine lemmik on mul aga peedi-tatra hautis. Teen seda kui suurt ahju kütan. Peale seda panen ahjupotiga sütele. Tatar segamini riivitud peediga (peeti ikka rohkem), lisaks natuke küüslauku, meresoola, rosmariini ja köömneid. Sööks kasvõi iga päev :)
Elu on elamist väärt!

Võrgust väljas Vikerkaarevärvi Pallike

  • Üldmoderaator
  • Super Liige
  • ******
  • Postitusi: 2 686
  • Sugu: Naine
  • Valgus- see olen mina, see oled Sina.
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #92 : märts 04, 2012, 17:30:58 »
Tänan, Malviina, väga huvitav retsept. Oleks vaid selline ahi, milles sellist imelist rooga valmistada. Ilmselt elektripliidi ahjus ei see sama... aga mine sa tea...
***Valguse sees on Kodu, ulata käsi selle poole ja tunneta soojust Hinge voolamas, Sind armastamas. Igavesti. Ükskõik, kus Sa oled, mis hetkes Sa viibid, mis tujus Sa oled, mida mõtled, kujutled, oled. Igavesti.

***Katkematus tänus, Kõiksuses.

Võrgust väljas Teele

  • Suurliige
  • ****
  • Postitusi: 357
  • Sugu: Naine
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #93 : märts 04, 2012, 20:10:39 »
Lihtne salat:)
Värskeid ruccola lehti , paar peotäit ikka!
(rebida tükkideks, mitte lõigata, säilitab oma mahlasuse)
1-2 tükeldatud tomatit ( vabalt võib lisada ka päiksekuivatatud tomateid, tummisem)
fetajuustu kuubikud 150 g ikka:) ( on ka olemas õlis koos ürtidega,siis ei pea enam extra virgin õli ja vahmere ürdisegu lisama).
pool pakki  kuskus-si, (couscous). Pastaline. Maitsev, kerge valmistada. Vesi keema, poolpakki vetta, lasta paisuda, segada võiga.(Selveris ja Comarketis kindlalt müügis)
Santa Maria vahemere ürdisegu, 1-2 tl.
Kõik omavahel kokku segada , lisada neitsiõli( extra virgin) , ürte ja valmis:)
4-5 komponenti. ;D
« Viimasena muutis: märts 04, 2012, 20:24:31 Teele »
Teed Armastusega - tuleb Su juurde tagasi!
Teed Lootuses - läheb Su juurest minema!

Võrgust väljas Erela

  • Suurliige
  • ****
  • Postitusi: 378
  • Sugu: Naine
  • Leia aega naeru jaoks - see on hinge muusika.
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #94 : juuni 20, 2012, 16:18:25 »
 (tubli) Lahedad
"Inglitega suhtlemiseks on meil kõigil ühesugune võime, sest oleme vaimses mõttes ühtmoodi "andekad". Kui tundubki, et keegi on selles vallas teistest andekam, on ta lihtsalt õigel ajal uskunud ja usaldanud oma tajusid."

Võrgust väljas Delfiin

  • Foorumi Kangelane
  • *****
  • Postitusi: 539
  • Sugu: Naine
  • Armastuses ja andestuses peitub imeline vägi
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #95 : juuni 21, 2012, 13:47:56 »
Teresa, oi kui nunnud   (aitahhkalli)
Oled imeline Hing maailmas,aitamaks ühendada sõprust,soojust ja vabadust läbi ühtsuse ning auväärsuse

Teresa

  • Külaline
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #96 : august 22, 2012, 11:38:13 »
    Kiired hapukurgid ehk soolakurgid (vanaema retsept)

    Meelepärane hunnik kurke
    Laia suuga suur purk või pott

    Ühe liitri soolvee kohta:
    (korruta vastavalt vajadusele)

    1 l vett
    1 spl jämedat soola
    0.5-1 spl suhkrut

    1-2 tilliõisikut
    2 mustsõstra lehte
    1 poolitatud küüslauguküüs
    (jupp mädarõikajuurt, sinepiseemneid, jne.)

    Pese värsked väikesed kurgid jääkülma veega ja lao klaasist, glasuuritud keraamikast roostevabast terasest või emailitud potti või purki (mitte vask, malm või alumiinium!). Koos kurkidega lao potti ka tilliõisikud, sõstralehed, poolitatud küüslauguküüned ja soovi korral mädarõikajuurt.

    Soolvett keeda vastavalt kurkide kogusele. Aja teises potis vesi keema, lahusta selles sool ja suhkur ning kalla keev vesi kurkidele. Kurkidele võib asetada kuuma veega puhtaks pestud taldriku ja sellele vajutise, aga ööpäevaseks hapendamiseks oma kogemuse järgi seda küll tarvis ei ole.


Toatemperatuuril saad head kurgid juba 24 tunniga (piltidel: pesemata värske kurk, 24 h, 72 h). Kui kurgid on parajad, säilita neid külmikus.

http://thredahlia.blogspot.com/2007/08/kiired-hapukurgidsoolakurgid-kiirel.html


veel üks hea retsept

Kilekotikurgid.
Kilekotikurgid on söömiseks valmis juba paari tunni pärast.
See meetod sobib ka siis kui muid maitseaineid pole käepärast, vajad vaid kurke, soola, mustsõstra lehti ja kilekotti. No mõni küüslauk ja till
ivars võiks ka olla ja ongi paari tunniga mõnus krõmps amps olemas. Mina panen natuke muid maitseid ka lisaks.
RETSEPT

1 kg väikeseid kurke
1 spl (väikese kuhjaga) jämedat soola
peotäis mustsõstra lehti
mõned tillivarred
1 pea küüslauku
1 tl koriandriseemneid
2 tl sinepiseemneid
Pese kurgid, kui on aega hoia neid paar tundi külmas vees. Lõika kurkidel otsad ära. Haki mustsõstra lehed ja küüslauk peenemaks ning pane koos soola ja vürtsidega kilekotti. Sokuta kotti ka kurgid ja väiksemaks hakitud tillivarred. Sulge kott ja rapputa korralikult kõik segi. Seda on lihtsam teha kui jätad kotti natuke õhku. Kui kõik on korralikult läbi loksutatud lase õhku kotist vähemaks ja sulge kott korralikult. Aseta kurgikott külmkappi, võid vahepeal seda keeerata. Paari tunni pärast saab sööma hakata. Mida kauem nad seisavad seda soolasemaks ja vürtsikamaks muutuvad.

Koriandri ja sinepiseemnete asemel võid kasutada näiteks hakitud tšillit või mädarõikaviile, miks ka mitte kõiki korraga aga seljuhul peaks ikka samal päeval kurgid ära tarvitama, muidu saab maitsebukett väga kreftine;).
« Viimasena muutis: august 22, 2012, 11:45:23 Teresa »

Võrgust väljas Delfiin

  • Foorumi Kangelane
  • *****
  • Postitusi: 539
  • Sugu: Naine
  • Armastuses ja andestuses peitub imeline vägi
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #97 : august 22, 2012, 22:53:50 »
Teresake  :L (aitahhkalli) :L

Kilekoti-kurgid juba söödud meil, väga head olid :) :-*

Teise retsepti järgi tehtud kurke proovime hommikul  :) ;)
Oled imeline Hing maailmas,aitamaks ühendada sõprust,soojust ja vabadust läbi ühtsuse ning auväärsuse

Võrgust väljas riana

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 68
  • Sugu: Naine
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #98 : jaanuar 04, 2013, 18:57:25 »
Lisaksin siia ühe tõeliselt mõnusa koogiretsepti, mis on meie pere lemmik. Eriti hea talvisel ajal  (grupikalli)
 Kõrvitsakook

Põhi - 150 gr jahu, 80 gr võid, 40 gr suhkrut, natuke soola ja küpsetuspulbrit, 1 spl vett

Segada kuivained ning näpi võiga puruliseks. Lisada vesi ning sõtkuda taignaks. Lasta vähemalt 30 min külmas seista.

Kate - 400 gr kõrvitsapüreed, 200 gr kondenspiima, 30 gr pruuni suhkrut, 2 muna, teelusika otsaga muskaati, kaneeli, jahvatatud ingverit

Kõrvitsapüree tegemiseks röstida kas tavaline kõrvits või muskaatkõrvits ahjus pehmeks ja püreestada.

Katte jaoks segada kõik ained omavahel ning valada koogivormis olevale taignale. küpsetusaeg u 40 min  180 kraadi juures.

Super hea vahukoorega. Mõnusuat maiustamist  :P

Võrgust väljas HõbeTiib

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 114
  • Sugu: Naine
  • The power of love and light!
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #99 : veebruar 27, 2013, 09:51:00 »
Kuna ma ise olen suur toorjuustu fänn, siis siin üks koogi retsept. Kirjutan mälujärgi kuna retsept jalutama läinud.


Toorjuustu-Virsiku kook (mina olen antud koguste juures kasutanud 24cm läbimõõduga vormi)


Vaja läheb põhjaks: umb. 12  Digestive küpsist
                          100g Taluvõid
Purusta küpsised ning sulata või. Sega sulatatud või ja küpsisepuru kokku, ja pane koogivormi põhja. Patsuta puru mõnusalt kinni!
Edasi tee valmis kate, milleks läheb vaja:

1 purk poolikuid virsikuid siirupis (võib ka omas mahlas vms )
2 karpi Philadelphia toorjuustu (ise kasutan tavaliselt Farmi Köögi Toorjuustu)
törts hapukoort
2 muna
natuke suhkrut. (mina olen tasakaaluks pannud paar tera soola ka)

Tükelda virsikud ja aseta need koogivormi. Nüüd sega valmis segu toorjuustust, munast ja hapukoorest. Lisa tibake suhkrut (soovi korral soola). Vaata, et segu sisse ei jääks vägasuuri toorjuustu tükke. Kui segi valmis vala see koogivormi virsikute peale.

Ahi võiks olla eelnevalt soendatud nii umbes 180 kraadi peale. Pista kook ahju ja küpseta seda kuni kook on pealt helekuldpruun.
Siis jäta kook üleöö külmkappi tahenema. (osad kellele olen andnud retsepti, on öelnud, et saaab juba paari tunnipärast süüa ) :)

Ja nii lihtne ongi! :)
And as we lie beneath the stars
We realize how small we are
If they could love like you and me
Imagine what the world could be...

Võrgust väljas Päiksekiir

  • Üldmoderaator
  • Suurliige
  • ******
  • Postitusi: 459
  • Sugu: Naine
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #100 : juuni 12, 2013, 17:25:15 »
Keedukreem ilma jahuta ( kartuli/maisitärklisega).  :L

 Mina teen keedukreemi selle retsepti järgi, kasutades jahu asemel tärklist. Sellest kogusest saab piisavalt keedukreemi ühe korraliku Napoleoni koogi jaoks või kahe marjapiruka jaoks.

Koostis:

    1,5 l piima
    6 tk muna
    300 g suhkrut
    100 g maisitärklist
    2 tl vanillisuhkrut
    2 sl konjakit või brändit
    75 g toasooja võid

Valmistamine:
Kuumuta piim potis ettevaatlikult keemiseni. Samal ajal vahusta munad teises kausis suhkru ja kartulitärklisega kohevaks. Tempereeri munavaht, lisades sinna vahustamise ajal paar kulbitäit kuuma piima. Siis kalla munavaht potti ja kuumuta muna-piimasegu pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (NB! Maisitärklis vajab paksenemiseks tugevat kuumutamist).

Tõsta pott tulelt, sega juurde konjak (kui kasutad). Lase 5 minutit jahtuda, siis klopi vähehaaval juurde või. Lase kreemil jahtuda.


http://nami-nami.ee/Recipe/View/8942
"MIDA ARMASTUS NÜÜD TEEB?" Just, see on kõige olulisem küsimus. See ongi õnne valem!!! See on sinu eluülesande valem!

Võrgust väljas Päiksekiir

  • Üldmoderaator
  • Suurliige
  • ******
  • Postitusi: 459
  • Sugu: Naine
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #101 : juuni 12, 2013, 17:27:37 »
Puuvilja - kohupiima tort.

500 gr kohupiima pastat
200 gr maasikaid
2 kiivit
100gr viinamarju (seemneteta)
1 banaan
(võid panna ka vastavalt oma soovile muid puuvilju)
1pk. vahukoort
3 spl. suhkrut(kes soovib magusamat võib juurde panna)
1 spl zelatiini (ca 10-12 gr)
noaotsaga vanilliini
6-8 degistive küpsiseid
toidukile


Töökäik
Pane zelatiin eelnevalt külma veega ( veerand tassi vett) paisuma. Puhasta ja tükelda marjad.
Vahusta vahukoor 3 spl suhkruga tugevaks vahuks. Lisa vanilliin ja kohupiimapasta, sega ühtlaseks massiks.
Pane zelatiin vesivanni ja sulata madal tulel vedelaks. Võta  sellel ajal, kui zelatiin vedeldub kauss, vooderda toidukilega. Nüüd vala vedel zelatiin vahukoore-kohupiima sisse, ning lisa ka tükeldatud puuviljad, marjad, sega kõik kokku, ning vala saadud mass toidukilega vooderdatud  kaussi.Kõige peale laota küpsised. Pane vähemalt 2-3h. külma.
Serveerimiseks aseta suurem taldrik kausi peale ja keera kauss teistpidi, eemalda toidukile.

http://koduhaldjas.blogspot.fr/2013/06/puuvilja-kohupiima-tort.html





 :L
"MIDA ARMASTUS NÜÜD TEEB?" Just, see on kõige olulisem küsimus. See ongi õnne valem!!! See on sinu eluülesande valem!

Võrgust väljas Erela

  • Suurliige
  • ****
  • Postitusi: 378
  • Sugu: Naine
  • Leia aega naeru jaoks - see on hinge muusika.
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #102 : juuni 12, 2013, 19:18:57 »
Mmmmmm see tundub täitsa maitsev, teen seda kindlasti  (tubli) Aitäh jagamast  (grupikalli)
"Inglitega suhtlemiseks on meil kõigil ühesugune võime, sest oleme vaimses mõttes ühtmoodi "andekad". Kui tundubki, et keegi on selles vallas teistest andekam, on ta lihtsalt õigel ajal uskunud ja usaldanud oma tajusid."

Võrgust väljas Päiksekiir

  • Üldmoderaator
  • Suurliige
  • ******
  • Postitusi: 459
  • Sugu: Naine
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #103 : juuni 13, 2013, 12:44:26 »
Leidsin midagi, mille saab esimesena ära katsetaud uus ahjus ( täna tuuakse uus ahi/pliit kohale).  :)

Ilma jahuta šokolaadikook


Vaja läheb ainult:

    360 g tumedat šokolaadi, tükeldatult
    50 g võid
    12 suurt muna
    50 g suhkrut (20 g munavalgetele + 30 g munakollastele)

Sulata šokolaad kas mikrolaineahjus või veevannil. Sulata sisse või.
Eralda munavalged munakollastest.


Vahusta munakollased 30 g suhkruga kohevaks vahuks ning sega sulatatud šokolaadi ja või seguga. Vahusta munavalgeid, kuni saad pehme vahu, lisa siis 20 g suhkrut ja jätka vahustamist, kuni saad tugeva vahu.

Sega nüüd üks neljandik munavalgevahust šokolaadisegu hulka, et see hiljem paremini seguneks. Ära muretse, praegu pole veel vaja kahte massi õrnalt läbi segada, nii et klopi kaks vahtu segamini täpselt nii nagu süda lustib.


Nüüd sega saadud šokolaadisegu õrnalt järelejäänud munavalgevahu hulka. Tulemus näeb välja midagi sellist: 


Pane veerand saadud segust eraldi kaussi ja siis külmkappi oma aega ootama. Ülejäänud segu aga pane võitatud 26-28 cm diameetriga vormi ja küpseta 150-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit. Ole ettevaatlik, et mitte üle küpsetada, aga isegi kui seekogemata juhtuma peaks, ei riku see tulemust :) Eemalda vorm ja jäta kook jahtuma.

Jahtudes vajub kook keskelt kokku, moodustades kraatri, mille saab - ja loomulikult peabki! - täita selle suurepärase šokolaadivahuga, mis enne kõrvale sai pandud. Kaunista ka pealt šokolaadiga. ( osadel ei vaju )

Ja suurepärane kook ongi valmis! Serveerimiseni hoia seda jahedas. Ja siis lase heal maitsta!


PS! pilte näeb alljärgneval lingil

http://n2ljarotid.blogspot.com/2010/08/ilma-jahuta-sokolaadikook.html

 :L :L :L :
"MIDA ARMASTUS NÜÜD TEEB?" Just, see on kõige olulisem küsimus. See ongi õnne valem!!! See on sinu eluülesande valem!

Võrgust väljas Vikerkaarevärvi Pallike

  • Üldmoderaator
  • Super Liige
  • ******
  • Postitusi: 2 686
  • Sugu: Naine
  • Valgus- see olen mina, see oled Sina.
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #104 : juuli 20, 2013, 23:05:11 »
Tundub, et Päiksekiir on maiasmokk, kaks kooki järjest postitatud ;) :D. Pildidi olid küll suud vett jooksmapanevad... nämma...
***Valguse sees on Kodu, ulata käsi selle poole ja tunneta soojust Hinge voolamas, Sind armastamas. Igavesti. Ükskõik, kus Sa oled, mis hetkes Sa viibid, mis tujus Sa oled, mida mõtled, kujutled, oled. Igavesti.

***Katkematus tänus, Kõiksuses.