Pesa asemel hakkab valgust jagama uus foorum http://valguseleht.ee/ lehel.



Pesa teeme hetkel ainult loetavaks - ehk ei saa enam uusi postitusi ega teemasid teha. Saate ikkagi oma sõpradele privaatsõnumeid saata ja nendega edasi suhelda.

Aasta pärast, 1. septembril 2017, aga suuname pesa automaatselt edasi uuele foorumile. Kes soovivad peale seda oma vanadele tekstidele või sõnumitele ligi pääseda, võivad soovist kirjutada juba uude foorumisse.



Päikest!



Tere tulemast Inglipesa foorumisse, imeline Külaline!
Inglipesa (Valguse Foorum)
 

Autor Teema: Jagame (lemmik)retsepte  (Loetud 47499 korda)

0 Kasutajat ja 1 Külaline vaatavad teemat.

Võrgust väljas Muriel

  • Foorumi Kangelane
  • *****
  • Postitusi: 814
  • Sugu: Naine
  • Inimene kes armastab ilu ei vanane
    • http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001038907967
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #60 : mai 22, 2011, 19:24:32 »
Aitäh Delfiin :)  (aitahhkalli) Ka mul tekkis rabarberikoogi isu :) Homme peaks tegema :)
Naeratada ei ole raske, naerata ja Sa muudad halluse Valgeks!

delfiin

  • Külaline
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #61 : mai 22, 2011, 20:48:37 »
Kas rabarberid on juba kasutuskõlblikud ? Endal aias ei kasva  :)

Võrgust väljas Muriel

  • Foorumi Kangelane
  • *****
  • Postitusi: 814
  • Sugu: Naine
  • Inimene kes armastab ilu ei vanane
    • http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001038907967
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #62 : mai 22, 2011, 21:40:21 »
Praegu rabarbrid just parimad....noored ja mahlased :)
Naeratada ei ole raske, naerata ja Sa muudad halluse Valgeks!

E`meare

  • Külaline
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #63 : mai 23, 2011, 12:27:12 »
Panen siia kirja meie eelmise suve ühe avastuse.
Kuna on grillimise ja varsti ka maasikate aeg siis soovitan soojalt marineeride liha maasikatega.
Teha siis nagu toormoos maasikatest ja siis liha sisse, sobib igasugune liha .Soola ,pipart ja laske oma fantaasial joosta tulemus on igaljuhul fantastiline.Meie lisasime ka natuke kanget Põltsamaa sinepit .

Võrgust väljas Jõhvikas

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 81
  • Sugu: Naine
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #64 : mai 23, 2011, 23:01:38 »
Õunamahla marinaad on ka hea ja natuke piparmünti marinaadis teeb hea veel paremaks. Ise tehtud marinaadid õnnestuvad minu arust alati, topi sinna mida tahes, tavaliselt kõike, mis kätte juhtub, ikka on parem kui poest ostetud.

Võrgust väljas taevakarvaKutsu

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 91
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #65 : mai 24, 2011, 10:35:36 »
Pisarates Rabarberikook Di moodi

Põhi:
400g jahu
2tl küpsetuspulbrit
250 g võid
200g suhkrut
 2muna

Täidis:
u 500 g rabarberit
3 spl suhkrut
1 spl kaneeli

Kate:
1,5 dl suhkrut
3 munavalget

Valmistusviis:
Hõõru toasoe võid suhkruga vahule, lisa munad. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa taignale. Sõtku kuni taigen on ühtlane. Pane taigen küpsetuspaberiga kaetud pannile (hiljem lihtsam panni küürida) ja aja ühtlaselt laiali. Seejärel puhasta ja tükelda rabarber, puista üle suhkru ja kaneeliga, sega ning jaota täidis ühtlaselt taignale. Pane kook ahju ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Vahusta munavalge suhkruga tugevaks vahuks ja kata kook sellega ning lase veel ahjus küpseda 10 minutit. Ja kook ongi valmis, jahtudes tekivad kaunid piisakesed koogile.  Head isu ja nii lihtne see ongi.

Võrgust väljas Muriel

  • Foorumi Kangelane
  • *****
  • Postitusi: 814
  • Sugu: Naine
  • Inimene kes armastab ilu ei vanane
    • http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001038907967
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #66 : mai 24, 2011, 11:38:57 »
Otsisingi just tänaseks rabarberikoogi retsepti :) Nüüd on vist olemas  (aitahhkalli) (aitahhkalli) (aitahhkalli) (tubli)
Naeratada ei ole raske, naerata ja Sa muudad halluse Valgeks!

Võrgust väljas Muriel

  • Foorumi Kangelane
  • *****
  • Postitusi: 814
  • Sugu: Naine
  • Inimene kes armastab ilu ei vanane
    • http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001038907967
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #67 : mai 24, 2011, 19:23:23 »
Tegin hoopis kaks kooki....pisarakoogi ja toscakattega rabarberikoogi :)

Toscakattega rabarberikook

Koostis:
100 g võid
5 suurt muna
3 dl suhkrut
5 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
600 kuni 700 g rabarbrit
Toscakate:
200 g võid
2 dl suhkrut
200 g mandlilaaste
3 sl nisujahu
1 dl 10% rõõska koort

Valmistamine:
Sulata või, lase jahtuda.
Vahusta munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi. Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur) omavahel, sõelu munavahu hulka. Sega kergelt läbi.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Lõika rabarbrid õhukesteks viiludeks ning puista koogile. (Kui kasutad sügavkülmutatud rabarbrit, siis sulata ja nõruta hoolega enne koogile lisamist).
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kook on pealt helekollane.
Valmista samal ajal toscakate. Sulata potis või, sega juurde suhkur, mandlilaastud, nisujahu ja piim. Kuumuta keemiseni.
Määri kuum toscakate ühtlase kihina eelküpsetatud koogipõhjale.
Küpseta veel 10 minutit kuumas ahjus, kuni toscakate on kaunilt kuldne.(Küpsetamise aeg sõltub siiski ahjust.Siin antud orienteeruvad ajad)
Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks.
Naeratada ei ole raske, naerata ja Sa muudad halluse Valgeks!

delfiin

  • Külaline
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #68 : mai 24, 2011, 23:07:33 »
taevakarvaKutsu  (aitahhkalli)

Muriel   (aitahhkalli)

Tunduvad väga mõnused koogid olema!

Võrgust väljas Jõhvikas

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 81
  • Sugu: Naine
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #69 : mai 30, 2011, 08:52:54 »
Nõgesekotletid

Nõgeseid, paar korralikku kimpu
muna - 1 või rohkem
natuke nisujahu
nisukliid
odrajahu
soola
pipart
piima
hakkliha, aga saab ka ilma lihata
paar sibulat

Vala nõgestele kuum vesi, lase natuke seista, võta nõgesed välja ja kui on vanemad nõgesed korja lehed varre küljest. Pane mõnda suuremasse nõusse nõgesed ,sibulatükid, muna ja piim ja lase saumikseriga ühtlaseks massiks, lisa maitseained ,kliid ja jahud, soovi korral liha. Sega ühtlaseks tainaks, väga kuiva tainast ära tee, vajadusel lisa piima või jahu, kui liiga vedel saab. Tõsta lusikaga kuumale pannile ja prae ilusasti pruuniks.

Täpseid koguseid ei oska ma öelda, mina teen alati tunde järgi - nii nagu süda ütleb ja käsi kallab. Ja ausalt, mul polnud sel kevadel veel õrna aimugi, kuidas neid nõgesekotlette teha, lihtsalt oli jäänud kuskilt meelde, et jube head pidid olema. Ühel päeval tuli tuhin peale ja mõtlesin, et proovin, katsetan ja vaatan, mis välja tuleb - igati maitsev ja söödav asi tuli välja.
 Nõges on igati väärtuslik ravimtaim, aga iga inimene on ju erinev ja suhe vastava taimega võib olla ka erinev. Nõges on vastunäidustatud kõrge vererõhu ja kõrgenenud vere viskoossuse puhul, sest ta suurendab vere hüübimist.
Aga igal juhul head katsetamist!

Võrgust väljas Muriel

  • Foorumi Kangelane
  • *****
  • Postitusi: 814
  • Sugu: Naine
  • Inimene kes armastab ilu ei vanane
    • http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001038907967
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #70 : mai 30, 2011, 11:28:31 »
Jõhvikas aitäh  (aitahhkalli) Tahtsin ka retsepti küsida,aga Camilla jõudis juba ette  ;D Tunduvad tõeliselt tervislikud kotletid :)
Naeratada ei ole raske, naerata ja Sa muudad halluse Valgeks!

Mari

  • Külaline
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #71 : juuli 11, 2011, 17:09:27 »
Siin on minu lemmiktoit- panen òhtul kaussi ligunema toortatra (rohelise, mida pole kuumutatud), hommikul pùreestan saumikseriga,lisan kuhjaga lusikatàie mett, toorkakaod ja hooajati vàrskeid maasikaid, imehàsti sobivad ka hapukad punased sòstrad. Kevadeti lisan noori lehti, magusaid vòililleòisikuid. Talvel kuivatatud marju. 12 h leotatud tatar hakkab idanema ja pudrul on juba idu vààrtus.
See toorpuder on minu kòige lemmikum sòòk, olen teda juba terve aasta igal hommikul sòònud ja tundub, et àra ei tùùta kunagi  (tubli) :)



Selline nàeb ta vàlja  :)
« Viimasena muutis: juuli 11, 2011, 19:38:57 Mari »

Võrgust väljas Malviina

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 186
  • Sugu: Naine
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #72 : august 08, 2011, 08:14:01 »
Mari, ma usun et see on väga hea. Peaks proovima.
Ma varem tegin ise toorhommikuhelbeid leotatud tatrast. Olid ka väga head, isegi laps kiitis. Püreestasin ka tatra ja lisasin sinna õuna, kaneeli, mett ja natuke pohli või jõhvikaid. Siis panin kuivatisse. Pärast olid jube head helbed ka niisama näksimiseks. Peakski jälle tegema.
Elu on elamist väärt!

Mari

  • Külaline
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #73 : august 08, 2011, 08:16:45 »
Mina olen ka alati ülejäägid kuivatisse pannud! :) :) head magusad krõbistada.

Võrgust väljas Inglitüdruk

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 72
  • Sugu: Naine
  • Maapealne ingel
Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #74 : september 10, 2011, 16:36:38 »
Aga siis,kulla Emmaliisa,on Sul võimalus proovida näiteks õhulisi kohupiimapannkooke :)

250gr kohupiima
4spl nisujahu
3 muna
3spl sulatatud võid
0,5tl soola
suhkrut nii palju kui endale meeldib
1tl vaniljesuhkrut
1spl hapukoort
noaotsatäis küpsetuspulbrit
Kes soovib võib lisada veel banaani või riivitud õuna

   Sega kohupiim jahuga, lisa muna, või, sool, suhkur ja kõik ülejäänud ained.Küpseta õhulised pannkoogid nõrgal kuumusel.

E'meare...Sinu mee-sinepimarinaadis kana proovin juba sel nädalavahetusel :) Tundub ahvatlev :)

Kirjutasin Maarika kohupiimapannkoogi retsepti üles ja proovin ka neid ükskord teha. :) Juba sellepärast tahan neid proovida, sest kohupiim on üks minu lemmikutest. :) Keele viib alla.
Õnn pole üksnes hetk, vaid eluviis.