Pesa asemel hakkab valgust jagama uus foorum http://valguseleht.ee/ lehel.



Pesa teeme hetkel ainult loetavaks - ehk ei saa enam uusi postitusi ega teemasid teha. Saate ikkagi oma sõpradele privaatsõnumeid saata ja nendega edasi suhelda.

Aasta pärast, 1. septembril 2017, aga suuname pesa automaatselt edasi uuele foorumile. Kes soovivad peale seda oma vanadele tekstidele või sõnumitele ligi pääseda, võivad soovist kirjutada juba uude foorumisse.



Päikest!



Tere tulemast Inglipesa foorumisse, imeline Külaline!
Inglipesa (Valguse Foorum)
 

Autor Teema: Jagame (lemmik)retsepte  (Loetud 47525 korda)

0 Kasutajat ja 1 Külaline vaatavad teemat.

Võrgust väljas Muriel

  • Foorumi Kangelane
  • *****
  • Postitusi: 814
  • Sugu: Naine
  • Inimene kes armastab ilu ei vanane
    • http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001038907967
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #30 : märts 22, 2011, 10:43:34 »
Kaledon uuri palun ema käest retsept välja :D
Naeratada ei ole raske, naerata ja Sa muudad halluse Valgeks!

Võrgust väljas rameira

  • Noorliige
  • **
  • Postitusi: 31
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #31 : märts 22, 2011, 20:12:47 »
Siin see külm borsh on:
 
Kogus on suur, igaüks võib vähendada vastavalt oma vajadustele neid mõõtusid.Kahele inimesele soovitan võtta vaid kolmandik antud retseptist.See on toortoit!

1.samm:
           2tassi vett
           3 toorest punapeeti
           1 väike ingveri juur
           1-2 küüslauguküünt
           peotäis rohelist
Blenderdada ja valada suurde kaussi.
 
2.samm:
           2tassi vett
           2 porgandit
           2 sellerivart
           2 spl õunaäädikat
           3 apelsini
           1 spl mett
             meresoola
Blenderdada u.30 sek. ja valada eelmise segu juurde.Segada kokku.
 
3.samm:
           Ribasta tükk kapsapead ja 1-2 porgandit
           Haki peotäis peterselli
Lisa eelneva segu juurde ja sega.

NB!Vesi eelnevalt keeta ja jahutada.
Uskumatult maitsev, eriti koos selle kapsaleivaga!

Võrgust väljas Emmaliisa

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 96
  • Sugu: Naine
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #32 : märts 22, 2011, 20:17:47 »
Olen ka söönud nõgesesuppi, oli tõesti huvitavalt hea kogemus.  :)
Olles pooleldi saarlane, siis vanaema tegi suvel ikka mustika-klimbisuppi, mille väljanägemine ei ole just kõige isuäratavam, ja ega ma seda süüa pole ka tahtnud :D
Aga need keda väljanägemine ei häiri, on suppi kiitnud.   8)

Võrgust väljas Ingeri

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 206
  • Sugu: Naine
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #33 : märts 23, 2011, 19:00:37 »
Mulle ka  kohutavalt meeldib nõgesesupp, samuti tegi seda juba mu ema ja nüüd mina ka kui viitsin ainult endale suppi teha, sest lapsed seda kahjuks ei armasta. Sellel põhjusel ei olegi ma seda ammu teinud ja sellepärast ei julge siia retsepti kirjutada, aga hästi lihtne supp on, sisuliselt nagu tavaline riisisupp, ainult nõgestega (sobivad ka hapuoblikad või rabarberilehed). Eraldi tuleb keeta ainult muna, mida siis hakitud kujul lisatakse supitaldrikusse ja törts hapukoort ka.

Võrgust väljas Vikerkaarevärvi Pallike

  • Üldmoderaator
  • Super Liige
  • ******
  • Postitusi: 2 686
  • Sugu: Naine
  • Valgus- see olen mina, see oled Sina.
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #34 : märts 23, 2011, 21:52:08 »
Mulle väga meeldivad külmad supid. Kuna olen segavereline (isa slaaviverd), siis minu vanaema teeb suviti slaavipärast imelist külma suppi. Üks komponent on kindlalt peet, igasugu maitserohelist, kurki, vist ka tomatit ja vesi ning hapukoor (tehakse ka keefiriga). Võibolla on seal veel midagi sees, igatahes liha ja kartulit ei ole. Ma alati naudin seda...
***Valguse sees on Kodu, ulata käsi selle poole ja tunneta soojust Hinge voolamas, Sind armastamas. Igavesti. Ükskõik, kus Sa oled, mis hetkes Sa viibid, mis tujus Sa oled, mida mõtled, kujutled, oled. Igavesti.

***Katkematus tänus, Kõiksuses.

Võrgust väljas Muriel

  • Foorumi Kangelane
  • *****
  • Postitusi: 814
  • Sugu: Naine
  • Inimene kes armastab ilu ei vanane
    • http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001038907967
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #35 : märts 30, 2011, 17:52:21 »
Olen siin jagatud retseptidest juba üht kui teist proovinud ..... Tänan jagajaid heade retseptide eest  (aitahhkalli)

Kevadeks minu poolt üks kerge koogiretsept :)

Ricotta-maasikakook

Põhi: 3 muna
        3spl suhkrut
        3spl jahu
        1tl vaniljesuhkrut

Vahusta munavalge suhkruga tugevaks vahuks,lisa munakollane ja vahusta veel veidi.Lõpuks sõelu juurde jahu ja sega kergelt.Vala 24-26cm läbimõõduga koogivormi.Küpseta ahjus 225C juures 15min (eks see küpsemisaeg ja kraad sõltub ka ahjust)


Kate:
500gr ricottat (sobib ka igasugune muu kohupiim)
        200ml vahukoort
        200ml jogurtit (võib olla maitsestamata,aga ka maitsestatud...kuidas endale meeldib)
        400gr maasikatoormoosi (parim muidugi päris värskete maasikatega)
        Suhkrut ja vaniljesuhkrut
        4tl zelatiini
Vahusta vahukoor suhkruga,lisa ricotta,jogurt ja maasikamoos.Paisuta ja sulata zelatiin lisa segusse.Vala täidis jahtunud biskviitpõhjale.Lase jahedas tarduda.Parim kui saab seista üleöö.
       
Naeratada ei ole raske, naerata ja Sa muudad halluse Valgeks!

Võrgust väljas taevakarvaKutsu

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 91
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #36 : aprill 29, 2011, 10:10:10 »
hmm... otsin kiirelt oma lemmikretsepti ülesse ja jagan teistega.. ;)

Võrgust väljas taevakarvaKutsu

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 91
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #37 : aprill 29, 2011, 10:15:59 »
Porgandikook
(valmistusaeg: 20min + 40 minutit ahjus. Kogus 16tk/1tk:380 kcal)

Koostis:
4muna
3,5 dl suhkrut
 
2dl rapsiõli (Oilio)
300g porgandit
4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
2tl soodat
2tl kaneeli

Glasuur:
50g sulatatud võid
200g toorjuustu
5dl tuhksuhkrut (kasutasin 4dl ja sellest ka maailm)
2tl vanillsuhkrut

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega ettevaatlikult hulka õli ja peene riiviga riivitud porgandid. Ühenda omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda ja kaneel. Sega kuivained ettevaatlikult tainasse. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega ahjuplaadile. Küpseta 170 kraadises ahjus 35-40 minutit. Kontrolli tikuga küpsust- kui tikk on kuiv, on kook valmis. Lase koogil jahtuda. Valmista soovi korral glasuur, segades sulatatud või toasooja toorjuustu ja suhkrutega. Määri glasuur jahtunud koogile.


                                            

Võrgust väljas taevakarvaKutsu

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 91
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #38 : aprill 29, 2011, 10:16:51 »
supisõpradele panen ka varsti midagi eriti head ..kes armastavad kõrvitsat;)

delfiin

  • Külaline
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #39 : aprill 29, 2011, 21:22:38 »
...oi taevakarvaKutsukene, armastan kõrvitsat väga   :-* (see on kõrvitsale)  ootan huviga... :D

Võrgust väljas taevakarvaKutsu

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 91
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #40 : mai 03, 2011, 22:35:34 »
Fantastiline kõrvitsasupp parimate Parmesani-krutoonidega (J. Oliveri järgi)

(kaheksale)
oliivõli
16 värsket salveilehte
2 punast sibulat, kooritud ja hakitud
2 sellerivart, puhastatud ja hakitud
2 porgandit, kooritud ja hakitud
4 küüslauguküünt, kooritud ja hakitud
2 värsket rosmariini oksakest, lehed rebitud
½ - 1 värsket punast tšillit, maitse järgi, seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
2 kg muskaatkõrvitsat, sibulkõrvitsat või Provence´i kõrvitsat, pooleks lõigatud, seemnetest puhastatud ja kuubikuteks lõigatud
2 l kvaliteetset kana – või köögiviljapuljongit
extra virgin oliivõli

krutoonideks
extra virgin oliivõli
16 viilu caibatta´t
tükk Parmesani, riivimiseks

Seda fantastilist suppi on kõige parem teha tihke oranži viljalihaga kõrvitsatest, nagu muskaatkõrvits või sibulkõrvits. Tähtis on kasutada kvaliteetset kanapuljongit ja supp õigesti maitsestada, et kõrvitsa pähkeljas ja magus maitse välja tuua. Kui oled selle retsepti käppa saanud, võid hakata suppi varieerima lisades näiteks kruupe, makarone või veidi suitsupeekonit; või isegi pisut kuivatatud puravikke.
P.S! Mina tegin seda suppi hiljuti aurupotis ja jäin väga rahule – supp sai nii ruttu valmis.

Aja hästi suur kastrul pliidil keskmiselt kuumaks ja kalla sinna paar sortsu oliivõli. Lisa salveilehed ja prae umbes 30 sekundit või kuni need on tumerohelised ja krõbedad. Tõsta salveilehed vahulusika abil majapidamispaberiga vooderdatud kaussi – need puistatakse supi peale kõige lõpus. Nüüd on sul kastrulis mõnusalt maitsestatud õli – aja see uuesti kuumaks ja pane potti sibul, seller, porgand, küüslauk, rosmariinilehed, tšilli ning hea näputäis soola ja pipart. Hauta madalal kuumusel umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on magusad ja pehmed. Lisa kastrulisse kõrvitsatükid ja puljong, aja keema ja hauta umbes pool tundi.

Kuni supp keeb, võid teha valmis krutoonid. Nirista igale caibatta-viilule veidi oliivõli, hõõru see korralikult saia sisse ja suru viilu kummalegi poolele veidi riivitud Parmesani. Pane saiaviilud õli lisamata mittenakkuvale pannile ja prae, kuni need on mõlemalt poolt kuldsed.

Kui kõrvits on pehmeks keenud, püreesta supp potis saumiksekriga või kalla , kannmikserisse ja töötle, kuni saad ühtlase püree (kui tahad, võid jätta supi veidi tükiliseks). Kõige tähtsam – maitse ja maitsesta, kuni saad meelepärase meki. Jaga supp taldrikutesse ja pane igasse kaks saiaviilu. Raputa peale paar krõbedat salveilehte ning nirista üle eriti kvaliteetse extra virgin oliivõliga.

P.s! mina ise kasutasin meie kõige tavalisemat saia, tegin kuubikud ning röstisin pannil.. nii hää sai ;)


Võrgust väljas Malviina

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 186
  • Sugu: Naine
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #41 : mai 04, 2011, 14:27:00 »
Mulle meeldib selline nõgesesupp, ju Kaledoni oma suht sarnane:

4 peotäit nõgeselehti
300 g kartulit
puljongit
1 sl hakitud maitserohelist
natuke õli
maitse järgi soola

Serveerimiseks:
4 keedumuna
150 g hapukoort

Valmistamine:
Kupata nõgesed.
Keeda puljongis kartulid, lisa hakitud maitseroheline, nõgeselehed, õli ja sool.
Lauale andmisel lisa igasse taldrikusse pool muna ja hapukoort.

Retsept oli ajalehes Terviseleht


(pilt aadressilt www.roosamanna.ee)
Elu on elamist väärt!

Võrgust väljas taevakarvaKutsu

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 91
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #42 : mai 05, 2011, 23:20:43 »
hmm.. mine või nõgest otsima .. tahan ka ... minu kasvuhoonest saab vaid oblikat :D

camilla

  • Külaline
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #43 : mai 06, 2011, 00:37:14 »
Isuäratav  :) Aga otsisin ka päeval nõgeseid, mida ei olnud seda ei olnud veel:)
Huvitav, miks nõgeseid kupatama peab, ise olen vaid korra keeva veega üle valanud - vastasel juhul pole ju nõgestest mingit kasu? või kuidas?

Aitäh retsepti jagamise eest :) (aitahhkalli)

Võrgust väljas Malviina

  • Täisliige
  • ***
  • Postitusi: 186
  • Sugu: Naine
Vastus: Jagame (lemmik)retsepte
« Vastus #44 : mai 06, 2011, 06:33:21 »
Ma ise olen ka vaid keeva veega üle valanud ja töötab hästi.

Ükspäev tegin nõgeseomletti ja see oli ka väga hea.
Elu on elamist väärt!